Летопис за школску 2018/2019. годину

Дечја недеља

Поводом обележавања Дечје недеље у понедељак су ученици цртали  на асвалту и делили загрљај иземђу себe.

У уторак смо гледали филм „Орлови рано лете“ у галерији школе и писали лепе поруке.

У среду је одржана „Трка за срећније детињство“ ученика од 1. до 8. разреда, а после подне смо учествовали на Дечјем вашеру у Лозници. Деца су продавала своје рукотворине и зарађени новац утрошиће се у уређење учионица 2 и 3.

У четвртак је одржан маскенбал. Деца су својом креативношћу, маштом, оригиналношћу задивили присутне. Галеријом школе орио се весели смех.При проглашењу три најбоље маске и костима пала је и по нека суза радосница.

У петак је био пријем првака у Дечји савез. Том приликом су  ученици2. 3. и 4. разреда извели приредбу „Дечја права и обавезе“ .Ученицима се обратио директор школе Александар Поповић пожелевши има да буду успешни у школи и добри другари. Учитељица Весна Тошић је пожелела добродошлицу првацима и уручила им добродошлице и беџеве. После приредбе одржана је журка.

 

Дан школе (8.11.2018.)

Директор школе Александар Поповић је поздравио присутне госте и пожелео ученицима, наставницима и родитељима све најбоље у будућем раду и сарадњи. Овом приликом је прочитао историјат школе од оснивања до данашњег дана, а после тога је похвалио и наградио књигама  ученике који су освојили неко од прва три места на такмичењима, и наставнике који су их припремали.

Хор  школе је отпевао „Химну Вуку“ и песму „Ово је Србија“ .Пошто су ученици извели програм, који су спремили за овај дан

-Рецитаторско –драмска секција је извела драмски текст „Хвала Вуку“ и текст „Да је овако за нешто рођен“

-Ученици првог разреда су плесали уз песму „С Миланом је слађе“

-Ученици другог, трећег и четвртог разреда су кроз колаж позвали све да размисле о лепотама села и туризмау њему, и драмски текст у којем се приказују жеље деце да што пре одрасту.

-Ученица четвртог разреда Јевросима Петровић је отпевала народну руску песму „Коњ“

-Програм се завршио наступом фолклорне секције са сплетом игара из Подриња.

На крају је директор школе позвао присутне да пређу у трпезарију, где се одржао свечани ручак за овај дан.

 

Новогодишња чаролија ( 28.12.2018.)

Новогодишња приредба „Са Деда Мразом у свету маште“

Ученици од првог до четвртог разреда припремили су и извели свој програм уз песму, игру, своје костиме и целом сценом одвели нас у свет маште.

Деца, учитељица Снежана Исаковић и родитељи потрудили су се да се весело испрати стара година.

 

Школска слава Свети Сава (27.12.2019.)

На свечаности поводом прославе школске славе Свети Сава окупили смо се у галерији школе. Свети Сава је наша вечита прича, никада до краја испричана. Он је конктретна историјска личност која  је за живота учинила много. Када је умро, као да је тек почео да живи.Његов култ је током векова стално растао. Свети Сава је симбол свих тежњи ка добру. Присутне је поздравио директор школе Александар Поповић. Ученици рецитаторско- драмске секције су говорили о животу и великим делима Светог Саве. Ученици млађих разреда су испричали какво је чудо изазвао Свети Сава говорећи по  свету како људима може дати – четворе очи – Отпевали су песму „Растко“. Програм је завршен фолклором и играма из Подриња. Након програма директор и домаћин славе Слободан Крстић заједно са свештеником Борком су присуствовали свечаном сечењу славског колача. После је све присутне позвао директор школе на свечани ручак.