Летопис

 

ЛЕТОПИС ОШ „ ВУКОВЕ СПОМЕН ШКОЛЕ „- ТРШИЋ

 

ШКОЛСКА ГОДИНА 2000/2001. ПОЧЕЛА ЈЕ У ПЕТАК 1. 9. 2000. ГОДИНЕ.

НАСТАВУ У ОВОЈ ШКОЛСКОЈ ГОДИНИ ПОХАЂА 174 УЧЕНИКА СВРСТАНИХ У ОСАМ ОДЕЉЕЊA. ПРЕДШКОЛСКА ГРУПА БРОЈИ 23 ПОЛАЗНИКА.

НАСТАВА ЈЕ СТРУЧНО ЗАСТУПЉЕНА ИЗ СВИХ ПРЕДМЕТА ИЗУЗЕВ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА И ИСТОРИЈЕ.

 

 1. 9. 2000.

ДЕЧЈИ ДАН ВУКОВОГ САБОРА. У ГАЛЕРИЈИ ШКОЛЕ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ДЕЧЈИХ РАДОВА ИЗ 86 ЗЕМАЉА СВЕТА ПОД НАЗИВОМ  „МОЈ СВЕТ У 2000. ГОДИНИ“. ОТВАРАЊУ ИЗЛОЖБЕ ПРИСУСТВОВАЛИ СУ МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ У ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПРОФЕСОР ДОКТОР КАТА  ЛАЗОВИЋ И ОСТАЛЕ ЗВАНИЦЕ. УЧЕНИЦИ ШКОЛЕ СУ ПРИСУСТВОВАЛИ ПРОГРАМУ КОЈИ ЈЕ ИЗВЕДЕН НА САБОРИШТУ ПОВОДОМ ДЕЧЈЕГ ДАНА ВУКОВОГ САБОРА И ВИДЕЛИ ИЗЛОЖБУ ЛИКОВНИХ РАДОВА „ДЕЦА ГРАЧАНИЦЕ ЗА МИР“ (постоје фотографије)

 

 1. 9. 2000.

У ДВОРИШТУ БУКОВЕ КУЋЕ УЧЕНИЦИ НАШЕ ШКОЛЕ СУ ПРИСУСТВОВАЛИ ПРЕДСТАВИ „СТРАШЕЊЕ“ У ИЗВОЂЕЊУ ГЛУМЦА ЛЕПОМИРА ИВКОВИЋА И СРНЕ ЛАНГО. (постоје фотографије)

 

 1. 9. 2000.

УЧЕНИЦИ НАШЕ ШКОЛЕ МАРЈАНОВИЋ ВАЛЕНТИНА  3. РАЗРЕД И ЉУБИНКОВИЋ БОРИС 7. РАЗРЕД СА НАСТАВНИКОМ МАТЕМАТИКЕ КОВАЧЕВИЋ ДРАГИЦОМ ПОЛОЖИЛИ СУ БУКЕТЕ ШУМСКОГ ЦВЕЋА ИЗ ТРШИЋА НА ГРОБ ВУКА КАРАЏИЋА И ДОСИТЕЈА ОБРАДОВИЋА У ПОРТИ САБОРНЕ ЦРКВЕ У БЕОГРАДУ. (постоје фотографије)

 

 1. 9. 2000.

У ГАЛЕРИЈИ ШКОЛЕ ЈЕ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА  „БЕОГРАД НА МЕТЕОРИМА“ МОМЕ АНТОНОВИЋА ИЗЛОЖБУ ЈЕ ОТВОРИО МИЛИСАВ МИЛЕНКОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК КУЛТУРНО-ПРОСВЕТНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ СРБИЈЕ. (постоје фотографије)

 

 1. 9. 2000.

ВУКОВ САБОР 66.

УЧЕНИЦИ СУ ПРИСУСТВОВАЛИ ПРОГРАМУ 66. БУКОВОГ САБОРА ПОД НАЗИВОМ „ЛИТУРГИЈА“ СТЕВАНА ЦТОЈАНОВИЋА МОКРАЊЦА, У ИЗВОЂЕЊУ ШЕСТ ХОРОВА ИЗ СРБИЈЕ. (постоје фотографије)

 

 1. 9. 2000.

У ШКОЛИ ОРГАНИЗОВАНА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ. АКЦИЈУ ОРГАНИЗОВАО ЦРВЕНИ КРСТ ЛОЗНИЦЕ.

 

 1. 9. 2000.

ОРГАНИЗОВАНА ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО И ЈЕСЕЊИ КРОС. (постоје фотографије)

 

 1. 10. 2000.

ПРИЈЕМ У ДЕЧЈИ САВЕЗ УЧЕНИКА ПРВОГ РАЗРЕДА ГЕНЕРАЦИЈА 2000/2001.

ПОСЛЕ ПРИГОДНОГ  КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКОГ ПРОГРАМА У ИЗВОЂЕЊУ УЧЕНИКА ШКОЛЕ, УЧЕНИЦИ СУ ЗАСАДИЛИ ДРВО ГЕНЕРАЦИЈЕ У ШКОЛСКОМ ДВОРИШТУ. (постоје фотографије)

 

 1. 10. 2000.

ШКОЛУ СУ ПОСЕТИЛИ УЧЕНИЦИ И НАСТАВНИЦИ ДОПУНСКЕ ШКОЛЕ „ВУК КАРАЏИЋ“ ИЗ РОТЕРДАМА. ПОРЕД ПРИСУСТВОВАЊУ ЧАСОВИМА ЗА УЧЕНИКЕ ЈЕ ОРГАНИЗОВАН ПРИГОДНИ ПРОГРАМ И  СПОРТСКИ СУСРЕТИ СА УЧЕНИЦИМА НАШЕ ШКОЛЕ. (постоје фотографије)

 

 1. 10. 2000.

НАСТАВНИЦИ ШКОЛЕ СА ГРУПОМ НАЈБОЉИХ УЧЕНИКА СЕДМОГ И ОСМОГ РАЗРЕДА ПОСЕТИЛИ СУ САЈАМ КЊИГА И УЧИЛА У БЕОГРАДУ. ПОСЛЕ ПОСЕТЕ САМА ОБИШЛИ СУ ЗООЛОШКИ ВРТ. (постоје фотографије)

 

 1. 11. 2000. ДАН ШКОЛЕ

ПРИГОДНИМ КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКИМ ПРОГРАМОМ ОБЕЛЕЖЕНА ЈЕ 92. ГОДИШЊИЦА РАДА ШКОЛЕ. УЧЕНИЦИ ПРВОГ РАЗРЕДА ПОЛОЖИЛИ СУ ЦВЕЋЕ НА ВУКОВУ БИСТУ ИСПРЕД ШКОЛЕ.

НА СВЕЧАНОМ ЗБОРУ УЗ ПРИСУСТВО ПРЕДТАВНИКА ШКОЛСКОГ ОДБОРА ДОДЕЉЕНЕ СУ НАГРАДЕ НАЈУСПЕШНИЈИМ НАСТАВНИЦИМА У ПРОТЕКЛОЈ ШКОЛСКОЈ ГОДИНИ. НАГРАДЕ СУ ДОБИЛИ ГОРДАНА СТАНОЈЕВИЋ ЗА ОСВОЈЕНО 2. МЕСТО НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА; КОВАЧЕВИЋ ДРАГИЦА ЗА ОСВОЈЕНО 3. МЕСТО НА ОПШТИНСКОМ И 2. МЕСТО НА ОКРУЖНОМ ИЗ МАТЕМАТИКЕ; МИЛИВОЈЕ ЂУРИЋ ЗА ОСВОЈЕНО 1. И 2. МЕСТО НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ; СНЕЖАНА ПАВЛОВИЋ ЗА ОСВОЈЕНО 1. МЕСТО НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ РЕЦИТАТОРА. (постоје фотографије)

 

 1. 1. 2001. ШКОЛСКА СЛАВА- СВЕТИ САВА

СЛАВА ЈЕ ОБЕЛЕЖЕНА ПРИГОДНИМ ПРОГРАМОМ У ИЗВОЂЕЊУ УЧЕНИКА ШКОЛЕ. ПРОГРАМУ СУ ПРИСУСТВОВАЛИ ПРЕСТАВНИЦИ ШКОЛСКОГ ОДБОРА И РОДИТЕЉИ УЧЕНИКА КОЈИ СУ ПОМОГЛИ ОБЕЛЕЖАВАЊУ СЛАВЕ.

ПОСЛЕ ПРОГРАМА, ОБРЕД СЕЧЕЊА СЛАВСКОГ КОЛАЧА ОБАВИО ЈЕ БРАНКО ЂУКАНОВИЋ  – АВАКУМ, СВЕШТЕНИК ИЗ МАНАСТИРА ТРОНОШЕ. ОБРЕДУ СУ ПРИСУСТВОВАЛИ СВИ ПРИСУТНИ ГОСТИ И УЧЕНИЦИ.

ПРВИ ПУТ ЈЕ ОБАВЉЕН ОБРЕД СЕЧЕЊА СЛАВСКОГ КОЛАЧА У ПРИСУСТВУ СВЕШТЕНИКА. (постоје фотографије)

 

 1. 3. 2001. ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ

НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ КОЈЕ ЈЕ ОРГАНИЗОВАНО У НАШОЈ ШКОЛИ УЧЕСТВОВАЛО ЈЕ 153 УЧЕНИКА ОД 5. ДО 8. РАЗРЕДА ОСНОВНИХ ШКОЛА СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ ЛОЗНИЦЕ. ТАКМИЧЕЊЕ ЈЕ ОТВОРИЛА ДИРЕКТОР ШКОЛЕ РАДМИЛА ВЕЉИЋ. (постоје фотографије)

 

 1. 3. ДО 24. 3. 2001. РЕКРЕАТИВНА НАСТАВА

НАСТАВА У ПРИРОДИ – ДИВЧИБАРЕ . У ПЕРИОДУ ОД 17. 3. ДО 24. 3. ОДРЖАНА  ЈЕ НАСТАВА У ПРИРОДИ НА ДИВЧИБАРАМА ЗА УЧЕНИКЕ ОД 1. ДО 4. РАЗРЕДА. НАСТАВА СЕ ОДВИЈАЛА ПО ПОСЕБНОМ ПРОГРАМУ, ОДРЖАВАНЕ СУ И РАДИОНИЦЕ. УЧИТЕЉИЦЕ ВЕСНА ТОШИЋ, МИЛИЦА СРЕТЕНОВИЋ, СНЕЖАНА ПАВЛОВИЋ И ГОРДАНА ПАВЛОВИЋ СУ БИЛЕ ТАДУЖЕНЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ОВОГ ПРОГРАМА. (постоје фотографије)

 

 1. 4. И 27. 4. 2001. ЕКСКУРЗИЈА

ИЗВЕДЕНА ЈЕ ЕКСКУРЗИЈА СА УЧЕНИЦИМА ОД 5. ДО 8. РАЗРЕДА НА РЕЛАЦИЈИ ТРШИЋ- ПЕРУЋАЦ- МАНАСТИР РАЧА- ЗЛАТИБОР- ЗЛАТАР- МИЛЕШЕВА- ВАЉЕВО – ТРШИЋ.  (постоје фотографије)

 

 

 

 1. 5. 2001. РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ

ОТВОРЕНО 11. РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ У ТРШИЋУ.

У ГАЛЕРИЈИ ШКОЛЕ ЈЕ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА АКАД. СЛ. ЈЕЛЕНЕ ПЕТРОВИЋ ИЗ БЕОГРАДА И ПРОМОВИСАНА КЊИГА  МАРИЈЕ МИЛОВАНОВИЋ УЧЕНИЦЕ 8. РАЗРЕДА  „ВУКОВЕ СПОМЕН ШКОЛЕ“ ИЗ ТРШИЋА.

СВЕЧАНО ЈЕ ОТВОРЕН 30. ЂАЧКИ САБОР. (постоје фотографије)

 

 1. 9. 2001. ВУКОВ САБОР 67.

УЧЕНИЦИ СУ ПРИСУСТВОВАЛИ ПРОГРАМУ КОЈИ ЈЕ ИЗВЕДЕН НА САБОРИШТУ ПОВОДОМ  67. ВУКОВОГ САБОРА. (постоје фотографије)

 

 1. 11. 2001. ДАН ВУКОВЕ СПОМЕН ШКОЛЕ

УЧЕНИЦИ СУ ИЗВЕЛИ КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКИ ПРОГРАМ. ШКОЛА ЈЕ ПОСТАВИЛА СТАЛНУ ПОСТАВКУ СЛИКА  -2 ВЕКА ВУКА – У ГАЛЕРИЈИ.

ОРГАНИЗОВАН ЈЕ СПОРТСКИ СУСРЕТ СА УЧЕНИЦИМА ОШ „ДОСИТЕЛ ОБРАДОВИЋ“ ИЗ КЛУБАЦА. )постоје фотографије)

 

 1. 1. 2002. ШКОЛСКА СЛАВА – СВЕТИ САВА

СЛАВА ЈЕ ОБЕЛЕЖЕНА ПРИГОДНИМ ПРОГРАМОМ У ИЗВОЂЕЊУ УЧЕНИКА ШКОЛЕ. ПРОГРАМУ СУ ПРИСУСТВОВАЛИ ПРЕДТАВНИЦИ ШКОЛСКОГ ОДБОРА И РОДИТЕЉИ УЧЕНИКА. ОБАВЉЕН ЈЕ ОБРЕД СЕЧЕЊА СЛАВСКОГ КОЛАЧА. (постоје фотографије)

 

 1. 4. 2002.

ПОСЕТА УЧЕНИКА 7. РАЗРЕДА МУЗЕЈУ ВОШТАНИХ ФИГУРА ИЗ САНКТ – ПЕТЕРБУРГА У ПРОСТОРИЈАМА ГАЛЕРИЈЕ „МИНЕ КАРАЏИЋ“ У ЛОЗНИЦИ.

(постоје фотографије)

 

 1. 5. 2002.

СВЕЧАНО ОТВОРЕН 31. ЂАЧКИ ВУКОВ САБОР И 12. РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ УЧЕНИКА ОСНОВНЕ И СРЕДЊИХ ШКОЛА . УЧЕНИЦИ СУ ПРИГОДНИМ КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКИМ ПРОГРАМОМ  УЧЕСТВОВАЛИ НА СВЕЧАНОМ ОТВАРАЊУ.(постоје фотографије)

 

 

 1. 5. 2002. И 23. 5. 2002.

РЕАЛИЗОВАНА ЈЕ ДВОДНЕВНА ЂАЧКА ЕКСКУРЗИЈА ЗА УЧЕНИКЕ ОД 5. ДО 8. РАЗРЕДА. РЕЛАЦИЈА ЕКСКУРЗИЈЕ: ТРШИЋ – АРАНЂЕЛОВАЦ – ТОПОЛА – РАВАНИЦА – НЕГОТИН – КЛАДОВО (ЂЕРДАП) – СРЕБРНО ЈЕЗЕРО – БЕОГРАД – ТРШИЋ. (постоје фотографије)

 

 1. 9. 2002. УЧЕНИЦИ НАШЕ ШКОЛЕ СУ ПОСЕТИЛИ ВУКОВУ ЗАДУЖБИНУ, КАБИНЕТ АКАДЕМИКА ДЕЈАНА МЕДАКОВИЋА, ПРЕДСЕДНИКА, ЗАТИМ СУ ПОСЕТИЛИ ВУКОВ ГРОБ И ПОЛОЖИЛИ НА ЊЕГА ЦВЕЋЕ И ЈАБУКЕ ИЗ ТРШИЋА СА ЊИМА ЈЕ БИЛА И НАСТАВНИЦА,

 

 1. 9. 2002. ВУКОВ САБОР – 68.

У ГАЛЕРИЈИ ШКОЛЕ ПОСТАВЉЕНА ИЗЛОЖБА ГРАФИКА МИЛА МИЛУТИНОВИЋА. НА СВЕЧАНОМ ОТВАРАЊУ ИЗЛОЖБЕ  БИО МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ ДР. ГАША КНЕЖЕВИЋ.

УЧЕНИЦИ СУ ПРИСУСТВОВАЛИ ПРОГРАМУ КОЈИ ЈЕ ИЗВЕДЕН НА САБОРИШТУ У ТРШИЋУ ПОВОДОМ ВУКОВОГ САБОРА. (постоје фотографије)

 

 1. 11. 2002. ДАН ШКОЛЕ

ОВАЈ ДАН ШКОЛЕ ЈЕ ОБЕЛЕЖЕН ПРИГОДНИМ ПРОГРАМПМ, КОЈИ СУ ИЗВЕЛИ УЧЕНИЦИ НАШЕ ШКОЛЕ. НЕКИ НАСТАВНИЦИ И ДРУГИ РАНИЦИ СУ БИЛИ ПОХВАЉЕНИ  И НАГРАЂЕНИ ЗА ПОСЕБНА ЗАЛАГАЊА У РАДУ А ТРИ РАНИКА СУ ДОБИЛА  ЈУБИЛАРНЕ НАГРАДЕ. ПОРЕД УЧЕНИКА И ЊИХОВИХ РОДИТЕЉА НА СВЕЧАНОСТИ СУ БИЛИ И ПРЕДСТАВНИЦИ ДРУШТВЕНО-ПОЛИТИЧКИХ ЗАЈЕДНИЦА И ПРЕДСТАВНИЦИ ПРЕДУЗЕЋА СА КОЈИМА ШКОЛА ИМА САРАДЊУ. (постоје фотографије)

 

 1. 12. 2002.

ПРЕДСТАВА ПОЗОРИШТА  КУД  „КАРАЏИЋ“ ИЗ ЛОЗНИЦЕ НОВОГОДИШЊА БАЈКА „ЗАРОБЉЕНА ПРИНЦЕЗА“ . УЧЕНИЦИ НИЖИХ РАЗРЕДА, ПРЕДШКОЛЦИ И ДЕЦА РАДНИКА ШКОЛЕ ДО 11 ГОДИНА СУ  ПОСЛЕ ПРЕДСТАВЕ ДОБИЛИ ПАКЕТИЋЕ ПОВОДОМ ПРЕДСТОЈЕЋИХ ПРАЗНИКА.

 

 1. 1. 2003. ШКОЛСКА СЛАВА – СВЕТИ САВА

ШКОЛА ЈЕ ОВАЈ ДАН ОБЕЛЕЖИЛА РЕЗАЊЕМ СЛАВСКОГ КОЛАЧА И ПРИГОДНИМ ПРОГРАМОМ ПОСВЕЋЕНОМ СВЕТОМ САВИ.

ВЕРСКИ ЦРКВЕНИ ОБРЕД ПОВОДОМ СЛАВЕ СВЕТОГ САВЕ ОБАВИО ЈЕ СВЕШТЕНИК НИКОЛАЈ ИЗ МАНАСТИРА ТРОНОШЕ И ВЕРОУЧИТЕЉ БОРИС ПУРИЋ. ДОМАЋИН СЛАВЕ ЈЕ БИО МИЛАДИН ДРАГИЋЕВИЋ.

ХОР ШКОЛЕ ЈЕ НАСТУПИО СА ХИМНОМ СВЕТОМ САВИ. ХОРОМ ЈЕ ДИРИГОВАО НАСТАВНИК МУЗИКЕ ЂОРЂЕ ОНИМУС.

УЧЕНИЦИ НИЖИХ РАЗРЕДА СУ ИЗВЕЛИ КОМАД ПОД НАЗИВОМ „БУКТИЊА“, КОЈИ ЈЕ ПОСТАВИЛА ПРОФЕСОР РАЗРЕДНЕ НАСТАВЕ СНЕЖАНА ПАВЛОВИЋ.

ДЕЦА ПРЕДШКОЛСКЕ ГРУПЕ СУ ОДИГРАЛА КОЛО. ГОСТ ПРОГРАМА ЈЕ БИО ГУСЛАР ДОКТОР БЛАЖО ДОШЉАК. (постоје фотографије)

 

 1. 3. 2003.

ВЕСЕЛО ПОЗОРИШТЕ ИЗ БЕОГРАДА ПРИКАЗАЛО ЈЕ ПРЕДСТАВУ „СРЕТА ШТЕТА“ , А У ГЛАВНОЈ И ЈЕДИНОЈ УЛОЗИ ЈЕ БИО ГЛУМАЦ МИЛОВАНОВИЋ НЕШО. ПРЕСТАВИ СУ ПРИСУСТВОВАЛИ УЧЕНИЦИ ОД ПРВОГ ДО ШЕСТОГ РАЗРЕДА.

 

 1. 4. 2003. МАНИФЕСТАЦИЈА ПОВОДОМ ПРЕДСТОЈЕЋЕГ УСКРШЊЕГ ПРАЗНИКА

УЧЕНИЦИ СУ ИЗРАДИЛИ ЛИКОВНЕ РАДОВЕ НА ТЕМУ УСКРСА, НАЈВЕСЕЛИЈЕГ ПРАЗНИКА И ОБОЈИЛИ ЈАЈА.

КОМИСИЈА ОД ТРИ ЧЛАНА ЉУБОМИР ГРАХОВАЦ ПРОФЕСОР ФИЗИЧКЕ КУЛТУРЕ И ЗДРАВСТВЕНОГ ВАСПИТАЊА, МИРА СУБОТИЋ ИНЖЕЊЕР ИНФОРМАТИКЕ, НИКОЛИЋ ЗОРИЦА УЧЕНИЦА ОСМОГ РАЗРЕДА, СУ ИЗВРШИЛИ ИЗБОР ПРВА ТРИ РАДА И ПРВЕ ТРИ НАЈЛЕПШЕ КОРПЕ СА ЈАЈИМА.

ПРВА НАГРАДА ЗА НАЈЛЕПШУ КОРПУ СА ЈАЈИМА ДОДЕЉЕНА ЈЕ ПЕТОМ РАЗРЕДУ, ДРУГА НАГРАДА ЈЕ ПРИПАЛА  ЧЕТВРТОМ РАЗРЕДУ, А ТРЕЋА НАГРАДА ОСМОМ РАЗРЕДУ.

УОКВИРУ ЛИКОВНИХ РАДОВА ПРВА НАГРАДА ЈЕ ПРИПАЛА ВЛАДАНУ ПЕТРОВИЋУ, ОСМИ РАЗРЕД , ДРУГА НАГРАДА ДРАГИЦИ ПЕРИШИЋ ИЗ ПЕТОГ РАЗРЕДА, А ТРЕЋА НАГРАДА ЗОРИЦИ НИКОЛИЋ ИЗ ОСМОГ РАЗРЕДА.

НАГРАДЕ ЈЕ УРУЧИЛА САРАДНИК ЗА КУЛТУРУ РАДМИЛА ВЕЉИЋ, А СПОНЗОР НАГРАДА ЈЕ БИО МАРКЕТ „СПИЛЕ“. ОВОМ КУЛТУРНОМ ДОГАЂАЈУ ПРИСУСТВОВАЛИ СУ СВИ УЧЕНИЦИ ШКОЛЕ И ЊИХОВЕ ОДЕЉЕНСКЕ СТАРЕШИНЕ. СВА ОБОЈЕНА ЈАЈА СУ ПОКЛОЊЕНА ДОМУ ЗА НЕЗБРИНУТУ ДЕЦУ У БАЊИ КОВИЉАЧИ. ВАН КОНКУРЕНЦИЈЕ ИЗЛОЖБУ СУ ПРИРЕДИЛИ И ПРЕДШКОЛЦИ КОЈИ СУ ДОБИЛИ НАГРАДУ ЗА  МАШТОВИТОСТ. (постоје фотографије)

 

 1. И 19. 5. 2003.

ИЗВЕДЕНА ЈЕ ШКОЛСКА ЕКСКУРЗИЈА НА РЕЛАЦИЈИ ТРШИЋ – ХОПОВО – ЧЕНЕЈ , ЗОБНАТИЦА – ПАЛИЋ – СОМБОР – ПЕТРОВАРАДИН – ТРШИЋ . УЧЕНИЦИ ОД ПЕТОГ ДО ОСМОГ РАЗРЕДА ПОСЕТИЛИ СУ ЗНАМЕНИТОСТИ У НАВЕДЕНИМ МЕСТИМА . (постоје фотографије)

 

 1. 5. 2003. ЂАЧКИ ВУКОВ САБОР 32. И 13. РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА.

ОТВОРЕНА ЈЕ ИЗЛОЖБА РАДОВА ЛИКОВНЕ РАДИОНИЦЕ НА САБОРИШТУ У ГАЛЕРИЈИ.

ИЗВЕДЕНА ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „БАШ ЧЕЛИК“ У ИЗВОЂЕЊУ ПОЗОРИШТА „ДУШКО РАДОВИЋ „ ИЗ БЕОГРАДА.СВЕЧАНО ЈЕ ОТВОРЕНО 13.  РЕПУБЛИЧКО  ТАКМИЧЕЊЕ   ГДЕ  ЈЕ УЧЕСТВОВАЛО 153 УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА И 139 УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА. ТИМ ПОВОДОМ ЈЕ ПОСТАВЉЕНА ИЗЛОЖБА РАДОВА У ГАЛЕРИЈИ ШКОЛЕ МАРИЈЕ ЖУНИЋ ИЗ УЖИЦА , СТУДЕНТА  ФПУ  У БЕОГРАДУ, УЧЕСНИКА ПРВЕ ЂАЧКЕ ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ У ТРШИЋУ 1994. (постоје фозографије)

 

 1. 9. 2003. ВУКОВ САБОР

У ГАЛЕРИЈИ ШКОЛЕ ЈЕ ПОСТАВЉЕНА МУЛТИМЕДИЈАЛНА ИЗЛЧОЖБА ЦРТЕЖА, ГРАФИКА СТОЈАНА ЋЕЛИЋА, ИЗЛОЖБУ ЈЕ ОТВОРИО СЛАВО РИСТИЋ , ИСТОРИЧАР УМЕТНОСТИ.

У ВУКОВОЈ СПОМЕН БИБЛИОТЕЦИ  У ШКОЛИ ЈЕ ПОСТАВЉЕНА ИЗЛОЖБА НОВИХ ЋИРИЛИЧНИХ ФОНТОВА „ПИШИ  ЋИРИЛИЦОМ“ (НАГРАДНИ КОНКУРС „КАРИЋ ФОНДАЦИЈА“. НА САБОРИШТУ ПОЗДРАВНУ РЕЧ ИЗРЕКАО ЈЕ АКАДЕМИК МИЛИСАВ ТЕШИЋ, А ЗАТИМ ЈЕ ИЗВЕДЕНА ПРЕДСТАВА „ГЛАСОВИ К НЕБУ“.

ОСВЕЋЕНА ЈЕ И ОТВОРЕНА ЦРКВА БРВНАРА НА САБОРИШТУ. ОСВЕЋЕЊЕ ИЗВРШИО ЕПИСКОП ШАБАЧКО – ВАЉЕВСКИ ЛАВРЕНТИЈЕ. (постоје фотографије)

 

 1. 9. 2003.

У ОРГАНИЗАЦИЈИ ОШ „ЈОВАН ЦВИЈИЋ“ ИЗ ЛОЗНИЦЕ  „ВУКОВУ СПОМЕН ШКОЛУ“ ПОСЕТИЛА ЈЕ ДЕЛЕГАЦИЈА ИНТРНАЦИОНАЛНЕ ШКОЛЕ ИЗ БЕОГРАДА. ТОМ ПРИЛИКОМ СУ ГОДТИ ПОГЛЕДАЛИ СТАЛНУ ПОСТАВКУ СЛИКА  „ВУК 2 ВЕКА ПОСЛЕ“ А НА КОШАРКАШКОМ ИГРАЛИШТУ ОДРЖАНА ЈЕ УТАКМИЦА  ИЗМЕЂУ ШКОЛСКЕ ЕКИПЕ ОШ „ЈОВАН ЦВИЈИЋ“ И ЕКИПЕ УЧЕНИКА ИНТЕРНАЦИОНАЛНЕ ШКОЛЕ.

 

 1. 10. 2003.

ПРИЈЕМ УЧЕНИКА У ДЕЧЈИ САВЕЗ

УЧЕНИЦИ ПРВОГ РАЗРЕДА СУ ПРИСУСТВОВАЛИ СВЕЧАНОМ ПРОГРАМУ ПОД НАЗИВОМ „ПРАВА ДЕТЕТА“ КОЈИ СУ ИЗВЕЛИ УЧЕНИЦИ НИЖИХ И ВИШИХ РАЗРЕДА.

ПОСЛЕ ДОДЕЛЕ ЧЛАНСКИХ КЊИЖИЦА  ЦРВЕНОГ КРСТА И ПОКЛОН ПАКЕТА УЧЕНИЦИ ПРВОГ РАЗРЕДА СУ СА УЧИТЕЉИЦОМ СНЕЖАНОМ ИСАКОВИЋ ЗАСАДИЛИ ДРВО ГЕНЕРАЦИЈЕ ИСПРЕД ГАЛЕРИЈЕ ШКОЛЕ. (постоје фотографије)

 

 1. 11. 2003. ДАН ШКОЛЕ

ОВАЈ ДАН ШКОЛЕ ЈЕ ПОСВЕЋЕН 95. ГОДИШЊИЦИ РАДА ШКОЛЕ И 175. ГОДИШЊИЦИ РОЂЕЊУ МИНЕ КАРАЏИЋ.

ПОВОДОМ ОВИХ ДАТУМА ЈЕ ИЗВЕДЕН ПРИГОДАН ПРОГРАМ КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКИ КОЈИ СУ ПРИПРЕМИЛИ УЧЕНИЦИ ШКОЛЕ. НА СВЕЧАНОСТИ СУ УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ – КЊИГЕ – УЧЕНИЦИМА КОЈИ СУ НА ОРГАНИЗОВАНИМ ТАКМИЧЕЊИМА ОСВОЈИЛИ ЈЕДНО ОД ПРВА ТРИ МЕСТА. НАГРАЂЕНИ СУ СЛЕДЕЋИ УЧЕНИЦИ: ЉУБИНКОВИЋ ИВАНА ЗА ОСВОЈЕНО ЗА ОСВОЈЕНО 3. МЕСТО ИЗ ФИЗИКЕ; ГРАХОВАЦ МИЛИЦА ЗА ОСВОЈЕНО ПРВО МЕСТО ИЗ   МАТЕМАТИКЕ ; ПЕРИЋ СТЕФАН ЗА ОСВОЈЕНО ПРВО МЕСТО РЕЦИТАТОРА.

У ГАЛЕРИЈИ ШКОЛЕ ЈЕ ПРИРЕЂЕНА ИЗЛОЖБА УЧЕНИЧКИХ РАДОВА НА ТЕМУ „ВУКОВО ДЕЛО У ОЧИМА ДЕЦЕ“ .

ПОСЛЕ СВЕЧАНОГ ПРОГРАМА У САЛИ ШКОЛЕ, ГОСТИ И РАДНИЦИ ШКОЛЕ СУ БИЛИ НА СВЕЧАНОМ РУЧКУ КОЈИ ЈЕ СПОНЗОРИСАО ГОСПОДИМ МИЛАДИН ДРАГИЋЕВИЋ ЧЛАН ШКОЛСКОГ ОДБОРА. (постоје фотографије)

 

 1. 1. 2004. ШКОЛСКА СЛАВА – СВЕТИ САВА

НА СВЕЧАНОСТИ ГОСТИМА ЈЕ ПОЗДРАВНУ РЕЧ УПУТИО УЧЕНИК ПРВОГ РАЗРЕДА ПЕРИЋ БРАНКО И ДИРЕКТОР ШКОЛЕ ЈАСНА СТОЈНИЋ.

СВЕШТЕНИК НИКОЛАЈЕ ИЗ МАНАСТИРА ТРОНОШЕ ЈЕ ОБАВИО ЦРКВЕНИ ОБРЕД СЕЧЕЊА СЛАВСКОГ КОЛАЧА И ДАО БЛАГОСЛОВ ШКОЛИ И СВИМА У ЊОЈ.

НА ОВАЈ ДАН ЈЕ БИЛА ПРИРЕДБА ПОД НАЗИВОМ  „ЗВЕЗДА НАД ШКОЛАМА“ У КОЈОЈ СУ УЧЕСТВОВАЛИ ПОЈЕДИНИ УЧЕНИЦИ ШКОЛЕ СВИХ РАЗРЕДА, А ОСТАЛИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ У ПРИПРЕМИ СЦЕНОГРАФИЈЕ ЗА ПРЕДСТАВУ.

ПОТОМ СУ ГОСТИ БИЛИ НА СВЕЧАНОМ СЛАВСКОМ РУЧКУ ГДЕ ЈЕ ДОМАЋИН СЛАВЕ БИО МАЈСТОРОВИЋ МИЛОШ.

СВИ ЧЛАНОВИ КОЛЕКТИВА СУ ДОПРИНЕЛИ  СВОЈИМ УЧЕШЋЕМ У ПРОСЛАВИ ОВОГ СВЕЧАНОГ ДАНА.(постоје фотографије)

 

 1. 4. 2004. МАНИФЕСТАЦИЈА ПОВОДОМ ПРЕДСТОЈЕЋЕГ УСКРШЊЕГ ПРАЗНИКА.

ПОВОДОМ ПРЕДСТОЈЕЋИХ УСКРШЊИХ ПРАЗНИКА У ГАЛЕРИЈИ ШКОЛЕ ПРИРЕЂЕНА ЈЕ ИЗЛОЖБА ШАРАНИХ ЈАЈА. УЧЕШЋЕ НА ИЗЛОЖБИ ИМАЛИ СУ УЧЕНИЦИ ОД ПРВОГ ДО ОСМОГ РАЗРЕДА А ПОСЕБНО СУ СЕ ПРЕДСТАВИЛИ ПРЕШКОЛЦИ. ИСТИМ ПОВОДОМ ЈЕ РГАНИЗОВАНА И ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА И ИЗВЕДЕН ПРИГОДАН ПРОГРАМ НА ТЕМУ „ОБИЧАЈИ ЗА ВАСКРС“.

 

 1. 4. 2004. ЈЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЈА НИЖИХ РАЗРЕДА

УЧЕНИЦИ НИЖИХ РАЗРЕДА СУ ПОСЕТИЛИ МАНАСТИР ХОПОВО, СТРАЖИЛОВО, МУЗЕЈ ЈОВАНА ЈОВАНОВИЋА ЗМАЈА, СПОМЕНИК СЛОБОДЕ НА ИРИШКОМ ВЕНЦУ, ТВРЂАВУ ПЕТРОВАРАДИН, ТРЖНИ ЦЕНТАР СПЕНС, ЦЕНТАР ГРАДА У НОВОМ САДУ.

 

 1. И 28. 4. 2004. ДВОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЈА ВИШИХ РАЗРЕДА

УЧЕНИЦИ СУ НА ЕКСКУРЗИЈИ ПОСЕТИЛИ ТЕШЊАР У ВАЉЕВУ, МАНАСТИР ЖИЧУ У КРАЉЕВУ, МАТАРУШКУ БАЊУ, У ТРСТЕНИКУ МАНАСТИР ЉУБОСТИЊУ, КРУШЕВАЦ И СВЕ ЗНАМЕНИТОСТИ У ЊЕМУ, ЦЕНТАР ГРАДА, ЦРКВУ ЛАЗАРИЦУ, СТАРИ ЛАЗАРЕВ ГРАД, МУЗЕЈ, ПОКАЈНИЦУ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ, ПРОШЛИ КРОЗ БЕОГРАД ГДЕ СУ ВИДЕЛИ САВА ЦЕНТАР И  АЕРОДРОМ. (постоје фотографије)

 

 

 1. 5. 2004.

ПОВОДОМ 200 ГОДИНА ОД ПОЧЕТКА ПРВОГ СРОСКОГ УСТАНКА  , ОРГАНИЗОВАН ЈЕ КВИЗ НА ТЕМУ „ЈАДАР И РАЂЕВИНА У ПРВОМ СРПСКОМ УСТАНКУ“

У КВИЗУ СУ УЧЕСТВОВАЛИ УЧЕНИЦИ ШЕСТОГ И СЕДМОГ РАЗРЕДА И ЈЕДАН УЧЕНИК ЧЕТВРТО РАЗРЕДА. ТАКМИЧЕЊЕ СЕ ОДВИЈАЛО ЕКИПНО (4 ЕКИПЕ)

ПОБЕДИЛА ЈЕ ЕКИПА У ЧИЈЕМ СУ САСТАВУ БИЛИ СЛЕДЕЋИ УЧЕНИЦИ: ЈОВАНА ДРАГИЋЕВИЋ, ИВАНА ДРАГИЋЕВИЋ, АНА ЛЕЧИЋ, УЧЕНИЦИ 7. РАЗРЕДА.

НАВЕДЕНИ УЧЕНИЦИ СУ НАГРАЂЕНИ КЊИГАМА.

НА ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У КВИЗУ НА ИСТУ ТЕМУ СУ СЕ ПЛАСИРАЛИ ИВАНА ДРАГИЋЕВИЋ, СТЕФАН ДРАГИЋЕВИЋ И ИВАНА НИКИЋ.

 

 1. 5. 2005.

У ГАЛЕРИЈИ ВУКОВЕ СПОМЕН ШКОЛЕ ЈЕ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА НИКОЛЕ СТЕПАНОВИЋА.

ОТВАРАЊУ ИЗЛОЖБЕ СУ ПРИСУСТВОВАЛИ УЧЕСНИЦИ ЛИКОВНЕ РАДИОНИЦЕ, УЧЕНИЦИ НАШЕ ШКОЛЕ, НАСТАВНИЦИ, ПРЕДСТАВНИЦИ  КУЛТУРНО-ПРОСВЕТНОГ ЦЕНТРА И ДРУГИ.

 

 1. – 16. 5. 2004. ЂАЧКИ ВУКОВ САБОР 33.

У ЕТНО ПАРКУ ТРШИЋ БИЛЕ СУ МАЛЕ ОТВОРЕНЕ СЦЕНЕ НА КОЈИМА СУ УЧЕСТВОВАЛИ  ГИМНАСТИЧАРИ „ПЕТАР КОЧИЋ „ ИЗ ЗВОРНИКА, СРПСКА ЕТНО ГРУПА „ЉАЉЕ“ ИЗ БЕОГРАДА, РЕЦИТАТОРИ ФИНАЛИСТИ ОКРУЖНЕ СМОТРЕ РЕЦИТАТОРА.

БИЛЕ СУ ОРГАНИЗОВАНЕ ЕТНО РАДИОНИЦЕ У КОЈИМА СУ УЧЕСТВОВАЛИ СТУДЕНТИ ЕТНОЛОГИЈЕ ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ БЕОГРАДА. ПРИРЕЂЕНА ЈЕ И ИЗЛОЖБА УЧЕСНИКА ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ И ДОДЕЉЕНЕ СУ НАГРАДЕ. НА ЗАВРШНОЈ СВЕЧАНОСТИ НА САБОРИШТУ ХИМНУ ВУКУ   ЈЕ ИЗВЕО ГРАДСКИ МЕШОВИТИ ХОР ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ КОЈИМ ЈЕ ДИРИГОВАО ДАРКО НЕСТОРОВИЋ, А ПОТОМ ЈЕ БИЛА ИЗВЕДЕНА ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „ЧАРДАК НИ НА НЕБУ НИ НА ЗЕМЉИ“ КОЈУ СУ ОДИГРАЛИ ГЛУМЦИ ПОЗОРИШТА „БОШКО БУХА „ ИЗ БЕОГРАДА. НАШИ УЧЕНИЦИ СУ БИЛИ УКЉУЧЕНИ У РАД ЕТНО РАДИОНИЦЕ И ПРИСУСТВОВАЛИ СУ СВИМ ДЕШАВАЊИМА НА САБОРИШТУ.

 

 1. И 16. 5. 2004. РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕТИЧКЕ КУЛТУРЕ ОСНОВНЕ И СРЕДЊИХ ШКОЛА 14.

НА ТАКМИЧЕЊУ 15. 5. 2004. СУ СЕ ТАКМИЧИЛИ УЧЕНИЦИ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ИЗ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ.

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ ЈЕ БИЛО У 10 И 30  ТИМ ПОВОДОМ ПОЗДРАВНУ РЕЧ ЈЕ ИЗРЕКЛА ДИРЕКТОРКА ШКОЛЕ ЈАСНА СТОЈНИЋ ЗАТИМ МИОДРАГ МАТИЦКИ ПА ОНДА МИХАИЛО ПУРИЋ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЛОЗНИЦЕ ПА ДИРЕКТОР ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ СЛОБОДАН КРСТИЋ А УЧЕНИЦИ НИЖИХ РАЗРЕДА СУ  ИЗВЕЛИ КРАТКУ ПРЕДСТАВУ НА ТЕМУ  „ВУК НЕКАД И САД „

СВЕЧАНО ПРОГЛАШЕЊЕ ПОБЕДНИКА И ДОДЕЛА НАГРАДА ЈЕ БИЛА У КАСНИМ ПОПОДНЕВНИМ САТИМА.

НА ТАКМИЧЕЊУ 16. 5. 2004. СУ СЕ ТАКМИЧИЛИ УЧЕНИЦИ СРЕДЊИХ ШКОЛА ИЗ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ 1. 2. 3. И 4. ГОДИНЕ. (постоје фотографије).

 

 

 1. 6. 2004. ОРГАНОЗОВАНА ЈЕ ЛЕТЊА ШКОЛА ЦРВЕНОГ КРСТА КОЈА ЈЕ ТРАЈАЛА ДО 4. 7. 2004. ГОДИНЕ. УЧЕСНИЦИ ЛЕТЊЕ ШКОЛЕ СУ БИЛИ УЧЕНИЦИ СА РЕГИОНА. ЊИХ 125 ЈЕ ОСТВАРИЛО ПРОГРАМ КОЈИ ЈЕ БИО ПЛАНИРАН У ЛЕТЊОЈ ШКОЛИ КРОЗ ПСИХОЛОШКЕ РАДИОНИЦЕ, СПОРТСКЕ АКТИВНОСТИ, ЛИКОВНЕ СЕКЦИЈЕ, ДРУЖЕЊА, ПРЕДАВАЊА О ШТЕТНОСТИ НИКОТИНА, АЛКОХОЛА ИО ДРОГЕ. (постоје фотографије)

 

 1. 9. 2004. – 70. ВУКОВ САБОР

У ГАЛЕРИЈИ ВУКОВЕ СПОМЕН ШКОЛЕ ЈЕ БИЛА ПОСТАВЉЕНА ИЗЛОЖБА   „СРПСКЕ СЛУЖБЕНЕ УНИФОРМЕ 19 ВЕКА“ ИЗЛОЖБУ ЈЕ ПОСТАВИО ИСТОРИЈСКИ МУЗЕЈ ГРАДА БЕОГРАДА.

У ОКВИРУ ПРЕДСАБОРСКИХ ДАНА УЧЕНИЦИ ВУКОВЕ СПОМЕН ШКОЛЕ СУ ПОСЕТИЛИ ИЗЛОЖБУ КОЈА ЈЕ ПОСВЕЋЕНА ЖИВОТУ И РАДУ МИНЕ КАТАЏИЋ.

ИЗЛОЖБА ЈЕ ПОСТАВЉЕНА У ВУКОВОМ ДОМУ КУИЛТУРЕ У ЛОЗНИЦИ. УЧЕНИКЕ ЈЕ ВОДИЛА САРАДНИК ЗА КУЛТУРУ Р. ВЕЉИЋ.

 1. 9. 2004. ГОДИНЕ НАСТАВНИК СРПСКОГ ЈЕЗИКА ГОРДАНА СТАНОЈЕВИЋ ЈЕ СА ДВА УЧЕНИКА ПОСЕТИЛА ГРОБ ВУКА КАРАЏИЋА У БЕОГРАДУ И ТОМ ПРИЛИКОМ СУ ПОЛОЖИЛИ ЦВЕЋЕ НА ГРОБ.

 

 1. 10. 2004. ДО 5. 11. 2004. РЕКРЕАТИВНА НАСТАВА

УЧЕНИЦИ НИЖИХ РАЗРЕДА СУ РЕКРЕАТИВНУ НАСТАВУ ОСТВАРИЛИ НА ЗЛАТИБОРУ У ОДМАРАЛИШТУ „ГОЛИЈА“ ДРУГИ И ЧЕТВРТИ РАЗРЕД А У ОДМАРАЛИШТУ „ЛУНА“ ПРВИ И ТРЕЋИ РАЗРЕД.

У ТОКУ БОРАВКА НА РЕКРЕАТИВНОЈ НАСТАВИ РЕАЛИЗОВАНИ СУ ЧАСОВИ РЕДОВНЕ НАСТАВЕ, ПРИЛАГОЂЕНИ НАСТАВИ У ПРИРОДИ., РЕАЛИЗОВАН ЈЕ И ПРОГРАМ РЕКРЕАТОРА. РЕАЛИЗОВАНЕ СУ ПОСЕТЕ ЕТНО СЕЛУ, ШАРГАНСКОЈ ОСМИЦИ, ДРВЕНОМ ГРАДУ, „МЕЋАВНИКУ“, ОРГАНИЗОВАНЕ СУ ШЕТЊЕ ПО СТАЗАМА  ЗДРАВСТВЕНО- РЕКРЕАТИВНОГ ЦРНТРА „ЧИГОТА“.

 

 1. 11. 2004. ДАН ШКОЛЕ – 96. ГОДИНА РАДА ШКОЛЕ.

ОВОГ ДАНА ЈЕ ДИРЕКТОР ШКОЛЕ ЈАСНА СТОЈНИЋ ПРИГОДНИМ ГОВОРОМ ПОЗДРАВИЛА ГОСТЕ А УЧЕНИЦИ ШКОЛЕ СУ ИЗВЕЛИ ПОЗОРИШНУ ПРЕДСТАВУ КОЈА ЈЕ БИЛА ПОСВЕЋЕНА ПРВОМ СРПСКОМ УСТАНКУ. НА ТЕМУ ПРВОГ СРПСКОГ УСТАНКА СУ БИЛИ ИЗЛОЖЕНИ ЛИКОВНИ РАДОВИ УЧЕНИКА ОД ПРВОПГ ДО ОСМОГ РАЗРЕДА. ОВОГ ДАНА ЈЕ ПОП НИКОЛАЈ ИЗ ТРОНОШЕ ОСВЕШТАО ИКОНУ СВЕТОГ ДИМИТРИЈА У ГАЛЕРИЈИ ШКОЛЕ. ПОСЛЕ СВЕЧАНОГ ПРОГРАМА ГОСТИ И РАДНИЦИ ШКОЛЕ СУ БИЛИ НА СВЕЧАНОМ РУЧКУ.

 

29.12. 2004. ПОВОДОМ ПРЕДСТОЈЕЋИХ ПРАЗНИКА НОВЕ ГОДИНЕ И БОЖИЋА ПСИХОЛОГ ШКОЛЕ МАЈА ДИМИТРИЋ ЈЕ СА УЧЕНИЦИМА ОД ПЕТОГ ДО ОСМОГ РАЗРЕДА ОРГАНИЗОВАЛА КВИЗ ЗНАЊА ИЗ ОПШТЕ КУЛТУРЕ, АСОЦИЈАЦИЈЕ, ПАНТОМИМЕ, ПОКАЖИ ШТА ЗНАШ ( музичка тачка), А УЧЕНИЦИ НИЖИХ РАЗРЕДА СУ ПОПУНИЛИ ПАУЗЕ КВИЗА ПРОГРАМОМ КОЈИ СУ ПРИПРЕМИЛИ ЗА ОВУ ПРИЛИКУ ( песма; игра; скеч ) ПОБЕДИЛИ СУ УЧЕНИЦИ ПЕТОГ РЗРЕДА. ПОБЕДНИЦИ СУ ОПД ШКОЛЕ ДОБИЛИ НА ПОКЛОН ПО ЈЕДНУ ШОЉУ ЗА ЧАЈ И ПО ДИПЛОМУ ЗА УЧЕШЋЕ НА КВИЗУ.

 

 1. 1. 2005. ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА

УЧЕНИЦИ ИЗВЕЛИ ПРЕДСТАВУ ( рецитал ) „РАСТКО НЕМАЊИЋ БЕКСТВО НА СВЕТУ ГОРУ“ ПРЕДСТАВИ ПРИСУСТВОВАЛИ РОДИТЕЉИ, ДЕЦА, АРХИМАНДРИТ НИКОЛАЈ ИЗ ТРОНОШЕ КОЈИ ЈЕ ИЗЛОМИО КРСНИ КОЛАЧ СА ДЕЦОМ.

 

 1. И 22. 5. 2005. У ОКВИРУ 34.ЂАЧКОГ ВУКОВОГ САБОРА ОДРЖАНО ЈЕ 15.РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ ОСНОВНЕ И СРДЊИХ ШКОЛА.

ТАКМИЧИЛИ СУ СЕ 71 УЧЕНИК ОСНОВНЕ ШКОЛЕ И 189 УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА. ТАКМИЧЕЊЕ ЈЕ СВЕЧАНО ОТВОРИО ПРЕДСЕДНИК ДРУШТВА ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК ВЕЉКО БРБОРИЋ, ПОЗДРАВНУ РЕЧ ИСПРЕД ВУКОВЕ ЗАДУЖБИНЕ ЈЕ ИЗРЕКЛА СЛАЂАНА МЛАЂЕН, ИСПРЕД СКУПШТИНЕ  (СКУПШТИНЕ) ОПШТИНЕ ЛОЗНИЦА ПОДПРЕДСЕДНИК ЉУБИНКО ЂОКИЋ ЈЕ ПОЗДРАВИО СВЕ УЧЕСНИКЕ ТАКМИЧЕЊА И ГОСТЕ, ИСПРЕД ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ ПОЗДРАВНУ РЕЧ ЈЕ ПРИСУТНИМА УПУТИО  ДИРЕКТОР ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ У ЛОЗНИЦИ ЗОРАН ТОШИЋ, А ИСПРЕД ОШ ВУКОВЕ СПОМЕН ШКОЛЕ СВЕ ПРИСУТНЕ ЈЕ ПОЗДРАВИЛА ДИРЕКТОРКА ШКОЛЕ ЈАСНА СТОЈНИЋ. ЗАТИМ ЈЕ ИЗВЕДЕН КРАТАК ПРОГРАМ РИТМИЧКЕ СЕКЦИЈЕ МЛАЂИХ РАЗРЕДА. У 11 ЧАСОВА ЈЕ ПОЧЕЛО ТАКМИЧЕЊЕ. ГОСТИ СУ ОРГАНИЗОВАНО ПРЕВЕЗЕНИ У МАНАСТИР ТРОНОШУ НА РУЧАК, А ЗА ОНЕ КОЈИ СУ ОСТАЛИ У ТРШИЋУ У ШКОЛСКОЈ ТРПЕЗАРИЈИ ЈЕ БИО ПОСТАВЉЕН СВЕЧАН РУЧАК.

У 17 ЧАСОВА ЈЕ БИЛО ПРОГЛАШЕЊЕ ПОБЕДНИКА И ДОДЕЛА ДИПЛОМА ЗА ОСВОЈЕНА ПРВА МЕСТА. У ОКВИРУ ОВОГ ЗАВРШНОГ ДЕЛА ТРИ ЧЛАНА НАШЕГ КОЛЕКТИВА СУ ДОБИЛА ПРИЗНАЊЕ И ДИПЛОМЕ ЗА ПОСЕБНО ЗАЛАГАЊЕ У РАДУ. ИСПРЕД ДРУШТВА ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК И КУЛТУРУ ИЗРАЖАВАЊА КОЈЕ ЈЕ УРУЧИО ПРЕДСЕДНИК ДРУШТВА ВЕЉКО БРБОРИЋ,А ТО СУ ДИРЕКТОР ШКОЛЕ ЈАСНА СТОЈНИЋ, ПРОФЕСОР РАЗРЕДНЕ НАСТАВЕ СНЕЖАНА ПАВЛОВИЋ И НАСТАВНИК ЛИКОВНЕ КУЛТУРЕ СПАСОЈЕ МИЈАНОВИЋ. ТАКОЂЕ ЈЕ ПРИЗНАЊЕ ДОБИЛА ОШ ВУКОВА СПОМЕН ШКОЛА И МАНАСТИР ТРОНОША.

 

18.09.2005. 71. ВУКОВ САБОР

-У ОКВИРУ ЗАВРШНЕ СВЕЧАНОСТИ ВУКОВОГ САБОРА У ТРШИЋУ УЧЕНИЦИ СУ МОГЛИ ДА ПРИСУСТВУЈУ У ЦРКВИ БРВНАРИ СВЕТОЈ ЛИТУРГИЈИ У 9 ЧАСОВА, КОЈОЈ ЈЕ ПРИСУСТВОВАО И  ДИРЕКТОР ШКОЛЕ ПЕРО ТРИВКОВИЋ .

-У 11 ЧАСОВА НА ОТВОРЕНОЈ ПОЗОРНИЦИ ПОСЛЕ ХИМНЕ ВУКУ-СТЕВАНА С.МОКРАЊЦА ПРОГРАМУ ПОД НАЗИВОМ „ПОВРАТАК ЈОВАНА ЦВИЈИЋА“ У ИЗВОЂЕЊУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА БЕОГРАД.

-У 14 ЧАСОВА ОДРЖАНО ЈЕ САБОРСКО ПОСЕЛО НА КОМЕ СУ УЧЕСТВОВАЛИ ФОЛКЛОРНИ АНСАМБЛИ ИЗ ЧЕШКЕ РЕПУБЛИКЕ, ПОЉСКЕ, БАЧКЕ ПАЛАНКЕ, УЖИЦА, ЛОЗНИЦЕ.

 

04.10.2005. МАСКЕМБАЛ У 16 ЧАСОВА

У ОВОЈ МАНИФЕСТАЦИЈИ УЧЕСТВОВАЛИ СУ УЧЕНИЦИ ШКОЛЕ ОД ПРВОГ ДО ОСМОГ РАЗРЕДА.

ПРВО МЕСТО- МАРИЈАНА ИГЊАТОВИЋ, УЧЕНИЦА V РАЗРЕДА МАСКА

„ВЕШТИЦА“

ДРУГО МЕСТО- КРИСТИНА КОНДИЋ, УЧЕНИЦА II РАЗРЕДА МАСКА

„ПИЈАНИЦА“

ТРЕЋЕ МЕСТО- МАРИЦА ДРАГИЋЕВИЋ, УЧЕНИЦА I РАЗРЕДА МАСКА

„БАКА“

ОВЕ ТРИ НАЈОРИГИНАЛНИЈЕ МАСКЕ СУ НАГРАЂЕНЕ ( НОТЕС БЛОК, ПЕРНИЦА, И КАСИЦА ГЛОБУС)

ПРОГРАМ „ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ“

 

ПОНЕДЕЉАК: АКЦИЈА ПОМОЋИ „ДРУГ ДРУГУ“– ПОМОЗИМО НАШИМ ДРУГАРИМА КОЈИ НЕМАЈУ ОСНОВНО У ЖИВОТУ ПОКЛОНИВШИ ИМ НЕКИ СЛАТКИШ, НЕШТО ОД ШКОЛСКОГ ПРИБОРА, ИГРАЧКУ, ОДЕЛО, НЕКУ СИТНИЦУ КОЈА ЋЕ ЊИМА ПУНО ЗНАЧИТИ И КОЈА ЋЕ ИХ ОБРАДОВАТИ. ДАРИВАТИ ДРУГОГ ЈЕ ВЕЛИКА СРЕЋА И РАДОСТ КАКО ЗА ОНОГ КО ПОКЛАЊА, ТАКО И ЗА ОНОГ КО ПРИМА. УЧЕСТВУЈМО СВИ!!!

УТОРАК: МАСКЕНБАЛ – БИРАМО НАЈЛЕПШУ, НАЈОРИГИНАЛНИЈУ, НАЈКРЕАТИВНИЈУ МАСКУ. СТРУЧНИ ЖИРИ НАГРАЂУЈЕ ТРИ НАЈБОЉЕ НАГРАДАМА!!! КО ГОД ЖЕЛИ МОЖЕ ДА СЕ ПРИКЉУЧИ ВЕСЕЛОЈ ЖУРЦИ КОЈА ПОЧИЊЕ У 16 ЧАСОВА У САЛИ.

СРЕДА: КРОС- ДРУЖЕЊЕ У ПРИРОДИ , БАВЉЕЊЕ ФИЗИЧКОМ АКТИВНОШЋУ („ У ЗДРАВОМ ТЕЛУ ЗДРАВ ЈЕ ДУХ“ ), УЗ КУПОВИНУ СТАРТНОГ БРОЈА ЦРВЕНОГ КРСТА – ПРАВА ЈЕ СТВАР!!! ЗА ТАЈ ДАН ПОНЕСИТЕ ОПРЕМУ ЗА ТРЧАЊЕ.

ЧЕТВРТАК: ЦРТАЊЕ НА АСФАЛТУ БУДИМО КРЕАТИВНИ И ИЗРАЗИМО СЕ ЦРТЕЖОМ . ТЕМА ЈЕ СЛОБОДНА-ЦРТАМО ШТА НАМ ЈЕ ВОЉА!!!

ПЕТАК: ДОБРОДОШЛИЦА НАЈМЛАЂИМ– ПРИРЕДБА ЗА НАЈМЛАЂЕ НАШЕ ДРУГАРЕ ПРВАКЕ, САДА ВЕЋ ПРАВЕ ШКОЛАРЦЕ.

 

 

07.10.2005. У 12 ЧАСОВА ПРИЈЕМ УЧЕНИКА I РАЗРЕДА У ДЕЧЈИ САВЕЗ. ОВОМ ПРИЛИКОМ ЈЕ ОДРЖАН ПРОГРАМ КОЈИ СУ ПРИПРЕМИЛИ УЧЕНИЦИ II, III, IV РАЗРЕДА. ОВОМ СВЕЧАНОМ ЧИНУ СУ ПРИСУСТВОВАЛИ РОДИТЕЉИ УЧЕНИКА I РАЗРЕДА.

 

 

ДАН ШКОЛЕ   8. 11. 2005. године – 97. година рада школе.

Поводом  97. Дана школе вд. Директор Перо Тривковић је говорио о колективу и постигнутим резултатима како наставника и ученика тако и о планираним задацима колектива. Потом су чланови драмско-рецитаторске секције коју води наставник српског језика Гордана Станојевић, извели представу „Со вреднија од злата“ , а ученици из осталих разреда су рецитовали. Најстарији чланови рецитаторске секције су рецитовали стихове Десанке Максимовић, а ученица Валентина Марјановић је за написану песму поводом конкурса на тему „О Вуку“ који је расписао Дом културе „Вук караџић“ у Лозници освојила 3. место и том приликом су јој уручили пригодну награду, књиге. Потом су предшколци   које води Зорица Драгићевић одиграли коло и побрали највише аплауза публике. (постоје фотографије)

 

 

ТРШИЋ  23. 11. 2005. године.

У оквиру обележавања светковине постојања КУД-а „Караџић“ 155. год. Књижевни клуб је осмислио посету ОШ „Вуковој спомен- шкили“ и том приликом одржао час поезије. Своје песме су говориле песникиње Зорица Рајкова Лукић и Невена Кокановић. (постоје фотографије)

 

ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА  27. 1. 2006.

Ученици школе су извели кратак уметнички програм под називом „Ускликнимо с љубављу“. Милан Ранковић је био домаћин славе а церемонију сечења славског колача и освећење жита је обавио свештеник Николај из манастира Троноше. После завршеног програма директор школе је поздравио госте и позвао их на ручак у трпезарију школе а ученици су добили сокове и ужину.

 

 1. 2. 2006. год. Општинско такмичење из страних језика основних школа.

Такмичење је одржано из енглеског језика и руског језика. За учешће на такмичењу се пријавило девет школа за енглески језик и три школе за руски језик.

Друго место из енглеског језика је освојила ученица Александра Илић из Ош „Вук Караџић“  а треће место је освојила ученица Јасна  Митровић из Ош „Анта Богићевић“

и Бојана Грујичић из Ош „Вук Караџић“, прво место нико није остварио. Треће место из руског језика је остварила Вукосавњевић Јелена из Ош „Вук Караџић“ из Липнице. Прво и друго место нико није заузео.

 

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА – ТРШИЋ 20.и 21. 5. 2006.

У ОКВИРУ 35. Ђачког Вуковог сабора одржано је 16. Републичко такмичење из српског језика и језичке културе основне и средњих школа. Организатор такмичења је Друштво за српски језик и језичку културу. Ово такмичење је ушло у програм такмичења Министарства просвете и спорта Републике Србије и финансирано је из буџета.

Првог дана такмичења учествовало је 175 ученика седмог разреда и 93 ученика осмог разреда. Другог дана такмичења учествовало је 102 ученика првог разреда средњих школа, 84 ученика другог разреда средњих школа, 89 ученика трећег разреда средњих школа и 16 ученика четвртог разреда средњих школа. Укупан број такмичара у оба дана је 559 ученика. Такмичење је свечано отворио председник Друштва за српски језик Вељко Брборић, а поздравну реч испред ОШ“Вукове спомен школе“ је упутио директор Перо Тривковић. Овај скуп је увеличала својим присуством заменик  министра просвете Милка Андрић. Такмичари су радили тест од 11 часова до 13 часова , а свечано саопштење резултата , проглашење победника и додела диплома и награда за освојено 1. 2. и 3. место је било у 17 часова.

 

 

 1. и 26. 5. 2006. год. ДВОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЈА

Изведена је дводневна екскурзија виших разреда од петог до осмог. На екскурзији је учествовало 74 ученика и 5 наставника. Ученици су посетили Матарушки бању, манастир Студеница, Копаоник, где су и преноћили, Панчићев Врх, Крушевац, цркву Лазарицу, Ресавичку пећину, Аранђеловац, Буковичку бању, Ваљево. (постоје фотографије)

 

 1. ВУКОВ САБОР У ТРШИЋУ – 17. 9. 2006.

У 10 часова је био пријем гостију у галерији школе. У 10 и 30 је свечано отворена изложба слика Миће Поповића. У 11 часова  на Саборишту завршна свечаност. Вида Огњеновић „У славу Стерије или моје је лечити род“. (постоје фотографије)

 

ОД 2. 10. ДО  6. 10. 2006. год. Програм активности у време трајања ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

Понедељак – отварање Дечје недеље у Вуковом дому, приредба за ученике првог разреда из свих основних школа у општини. Пријем делегације ученика првог разреда код председника Општине.

Уторак – вашар – у пешачкој зони су ученици продавали своје рукотворине и прикупљен новац (5500,00 дин.) је дат Дечијем одељењу у Бањи Ковиљачи за набавку неопходног материјала за рад.

Среда – шетња од споменика Цвијићу до пешачке зоне где су деца цртала кредама у боји.

Четвртак – делегација деце је посетила одељење дископатије у Бањи Ковиљачи где је предала поклоне (играчке, књиге, оловке, слаткише).

Петак – маскембал – представљање школе игром, песмом, рецитовањем, глумом (по слободном избору). (постоје фотографије)

 

 1. ДАН ШКОЛЕ – 8. 11. 2006. год.

Поводом Дана школе приређен је културно-уметнички програм који су припремили ученици од првог до осмог разреда са наставницима: Горданом Станојевић, Снежаном Исаковић, Снежаном Павловић, Горданом Павловић, Весном Тошић и Онимус Ђорђем.

Садржај програма је био посвећен годишњицама Николе Тесле, Јована Стерије Поповића и Вука Караџића.

Изведене су представе: „Изуми који су променили свет“, „Покондирена тиква“, „Кир-Јања“, „На стазама и богазама“.

Хор је певао химну Вуку а ритмичка група је играла уз песму „Љубав је…“, Јована Цвијановић, ученица шестог разреда је певала изворне песме. (постоје фотограгије)

 

 1. 1. 2007. год. ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА

Домаћин славе је био Горан Јовичић  а церемонију ломљења славског колача и освећење жита је обавио свештеник Николај из Троноше. После овог свечаног чина ученици школе, хор који води наставник музике Ђорђе Онимус, је отпевао химну Светог Саве.Ученици су извели драмски уметнички програм под називом „Историјски догађај о Светом Сави“ који је поставила наставница српског језика Гордана Станојевић

и „Молитва Светом  Сави“ у три чина коју је поставила учитељица Снежана Исаковић. Деца нижих разреда су певала црквену песму о Ускрсу. После свечаног програма родитељи, ученици и гости су били послужени у трпезарији школе.Директор школе Перо Тривковић је поздравио присутне госте.(постоје фотографије)

 

ДАН ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА – овим поводом је организована приредба у Дому културе Вук Караџић у оквиру Учитељског друштва посвећена радницима који су се пензионисали, учествовала је плесна група ученика нижих разреда наше школе. (постоје фотографије)

 

 1. 4. 2007. год. ИЗЛОЖБА УСКРШЊИХ ЈАЈА – ученици школе од првог до седмог разреда и предшколци су донели кувана јаја која су на часовима ликовне културе украшавали, а затим је сваки разред изложио своје радове. Комисија која је за то изабрана у саставу Рада Вељић, Јелена Мрдовић и Милена Лазић , су за прво место најлепше корпе прогласили корпу коју су украсили предшколци. У конкуренцији појединачних јаја за најлепше украшено јаје су одабрали оно које је украсила Александра Мајсторовић ученица трећег разреда. Сва јаја су поклоњена Дому за незбринуту децу у Бањи Ковиљачи.(постоје фотографије)

 

 1. 5. и 11. 5. 2007. – ДВОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЈА

Изведена је дводневна екскурзија виших разреда од петог до осмог. Ученици и пет наставника су посетили Београд, Пожаревац, Сребрно језеро, Лепенски вир, Ђердапско језеро, Кладово, Неготин, Гамзиград, Крушевац, Врњачку бању, Краљево, Ваљево. Стручни вођа путовања је био Ђурић Миливоје, професор географије.(постоје фотографије)

 

 1. 5. 2007. год. ЈЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЈА

Ученици нижих разреда од првог до четвртог са четири учитељице и психологом школе су посетили манастир Лелић, Ваљево (Муселимов конак), Тешњар, Бранковину – кућу Десанке Максимовић и школу.

 

 1. и 20. мај 2007. год. ХVII РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ – ученика основних и средњих школа.

Организатор такмичења – Друштво за српски језик и књижевност Србије.

Реализатор такмичења: Ош „Вукова спомен школа“ у Тршићу.

Покровитељ такмичења : Вукова задужбина.

 1. ЂАЧКИ ВУКОВ САБОР – организатор КПЦ „Вук Караџић“ Лозница.

Програм такмичења : долазак и дочек учесника у Тршић од 9 до 10 часова.Свечано отварање такмичења од 10 до 10, 45 часова. Улазак ученика у учионице од 10,45 до 11 часова. Попуњавање задатака од 11 до 13 часова.  Наставници пратиоци одлазе у обилазак Троноше и на ручак. Ручак за чланове комисије од 12 до 13 часова. Ручак за ученике од 13 до 14 часова. Комисије прегледају тестове, припремају билтен, дипломе и награде за награђене ученике и наставнике. На саборишту  од 13 часова је програм поводом 36. Ђачког Вуковог сабора. У 17 часова саопштавање резултата 17. Републичког такмичења, додела диплома и награда текмичарима и њиховим наставницима за освојено 1. 2. и 3. место.

 

 1. 9. 2007. год. Деца из Тршића су посетила Вуков гроб у Београду и положила на њега цвеће, са њима је била наставница математике.(постоје фотографије)

 

 1. 9. 2007. год. 73. ВУКОВ САБОР

У недељу 16. 9. 2007. године у галерији  „Вукове спомен школе“ у Тршићу у 10 и 30 је отворена изложба Музеја Вука и Доситеја под именом „Доситеј – живот и дело“. Аутор изложбе Љиљана Чубрић, управница Вуковог и Диситејевог музеја. На саборишту у Тршићу  у 12 часова је била завршна свечаност на којој је беседио Миро Вуксановић, књижевник, а после је изведена позоришна представа „Уво Вуковог језика“ коју је режирао Небјиша Дугалић.(постоје готографије)

 

ОД 1. 10. ДО 5. 10. ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Понедељак – цртање на асфалту, слободна тема.

Уторак – другарима који немају основно у животу поклањамо неки слаткиш, нешто од школског прибора, играчку, одело, неку ситницу која ће њима пуно значити.

Среда – крос, дружење у природи.

Четвртак – маскембал, бирамо најкреативнију маску.

Петак – приредба за најмлађе наше другаре прваке. (постоје фотографије)

 

 1. ДАН ШКОЛЕ 8. 11. 2007.

Поводом  Дана школе  приређен је културно-уметнички програм који су извели ученици школе од првог до осмог ратреда а програм су припремили наставници Гордана Станојевић, Снежана Исаковић, Гордана Павловић, Весна Тошић и Ђорђе Онимус. Изведене су представе „Кирија“ и „Епидемија“ Бранислава Нушића, а ученица осмог разреда Слађана Марјановић је рецитовала песму „Отаџбина“ Ђуре Јакшића. Ученици нижих разреда су наступили са рециталом „Да сам одрастао“. Први разред је отпевао песму „Учитељу теби хвала“ , хор је певао химну Вуку. (постоје фотографије)

 

СВЕТИ САВА – ШКОЛСКА СЛАВА  27. 1. 2008.

Домаћини славе су били господин Зоран Марјановић и господин Горан Јовичић, а ломљење колача и освећење жита је обавио свештеник Николај из Троноше. После овог свечаног чина ученици школе, хор је отпевао химну „Ускликнимо с љубављу“.Драмско-уметнички програм под називом „Од Стефана Немање до Светог Саве“, извели су ученици виших разреда, под руководством наставнице српског језика Гордане Станојевић. Ученици нижих разреда су отпевали колаж песама о Светом Сави. После свечаног програма родитељи, ученици и други гости су били послужени у трпезарији школе. Директор школе господин Перо Тривковић је поздравио присутне госте. (постоје фотографије)

 

 1. и 12. мај 2008. ШКОЛСКА ЕКСКУРЗИЈА

Екскурзија реализована на релацији Тршић, манастир Врдник, Стражилово, аеродром Ченеј, зоо-врт Палић, Сомбор (Музеј историје уметности, Галерија Милана Коњевића, Православна црква Светог Ђорђа, Католичка катедрала), Нови Сад (Природњачки музеј, Спенс, Кућа Јована Јовановића Змаја), Тршић.

 

 1. и 18. мај 2008. – XVIII- РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ – ученика основних и средњих школа

Прво Републичко такмичење ученика основних школа одржано је 18. маја 1991. године на подручју Расинског округа. Ученици седмог разреда у Основној школи у Медвеђи, а ученици осмог разреда у Основној школи „Раде Додић“ у Милутовцу.

Прво Републичко такмичење ученика средњих школа одржано је 25. маја 1991. године у гимназији „Јован Шербановић“ у Пожаревцу.

Од 1992. године Републичко такмичење улази у састав Ђачког Вуковог сабора  и одржава се у Тршићу, изузев 1993. године када је због близине ратних сукоба одржано у Филолошкој гимназији у Београду. Године 1999. због НАТО агресије није одржано Републичко такмичење.

Друштво за српски језик и књижевност Србије, уз помоћ министра просвете и Вукове задужбине, овим такмичењем из српског језика и језичке културе са успехом остварује свој темељни задатак за бројне генерације наших ученика – бригу о матерњем језику.

 

 1. ВУКОВ САБОР – 14. 9. 2008.

Извршено је освећење реконструисане Спомен-куће Вука Стефановића Караџића и обављен помен великанима Јадра. Свечано је отворен Музеј Вукових сабора поводом 75. година од одржавања првог сабора. Поздравну реч је упутио градоначелник Лознице Видоје Петровић, а беседио је Радован Бели Марковић. Факултет драмских уметности из Београда је представио продукцију „Вуков школски час“

 

Од 6. до 12. октобра ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Активности у време Дечје недеље : Отварање Дечје недеље, Деца медији- деца у медијима, Насиље, ту око нас, Дан отворених врата, Невен, Добра играчка, Дечји хепенинг, Деца деци, Отворени за предузимљивост деце и нове акције, Нај акција за децу.(постоје фотографије)

 

ДАН ШКОЛЕ – 100 година постојања. 7. 11. 2008.год.

Наша школа ове године слави сто година постојања па је поводом овог јубилеја на предходном састанку директора договорено да свечана академија поводом Дана школе  7. 11. 2008. год. Буде одржана у Вуковом дому културе у Лозници са још три школе које носе Вуково име. То су Ош „Вук  Караџић „ из Лознице, Ош „Вук Караџић“ из Липнице, и нижа музичка школа „Вук Караџић“ из Лознице.Припремљен је заједнички програм ове четири школе под називом „Слава ти Вуче, слава“. Ученица наше школе Ивана Радић је отпевала песму „Три девојке“, а учениници Матић Добривоје, Бојић Тања, Митровић Кристина, Васиљевић Слађана, Петровић Немања, Драгићевић Јасна и Аничић Александар су говорили српске народне пословице, изреке и загонетке.

После свечане академије чланови колектива ових школа, Школски одбори и чланови Савета родитеља, представици општине, пензионери и донатори су отишли у спортски центар на целовечерње дружење где су уз музику и песму провели остатак вечери.

 

 1. 1. 2009. – ШКОЛСКА СЛАВА – СВЕТИ САВА

Поводом школске славе организован је пригодан програм у ком су учествовали ученици наше школе и предшколска група. Ученици су кроз причу испричали о животу Светог Саве, отпевали химну , а предшколска група је уз песму „У ливади под јасењем…“ одиграла коло. Обредни чин ломљења славског колача и освећење жита обавили су анхимандрит троношки Николај и свештеник тршићки Веселин уз помоћ домаћина славе господина Миладина Драгићевића председника месне заједнице, господина Јанка Цвијановића и директора школе господина професора Пере Тривковића. Програму су присуствовали многобројни ученици, мештани и представници локалне самоуправе.

 

 1. 02. 2009. –МЕЂУНАРОДНИ ДАН МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА

У галерији Основне школе „Вукове спомен школе“ је одржан програм поводом међународног Дана матерњег језика под називом „Оглед српског буквара“ у оквиру ког су ученици говорили народне пословице, изреке, загонетке, народне песме, песме на руском, енглеском, француском језику. У програму су учествовали ученици наше школе, гимназије „Вук Караџић“, Ош „Анта Богићевић“,  Ош „Вук Караџић“. Програм је снимала локална телевизија.

 

 1. и 9. мај 2009. год. ШКОЛСКА ЕКСКУРЗИЈА

Екскурзија реализована на релацији: Тршић, Лозница, Кадињача, Ужице, Златибор, Пријепоље, Милешева, Тара, Мокра Гора, Перућац, Рача, Лозница, Тршић.

Ученици виших разреда на дводневној екскурзији су посетили Спомен- комплекс Радничког батаљона, Музеј фабрике оружја из 1941. године, Златибор, Пријепоље манастир Милешеву из тринаестог века, ноћили су на Златибору затим су посетили Мокру Гору и имали вожњу возом по Шарганској осмици, посетили су Дрвенград, видели Тару и Перућац ХЕ „Бајина Башта“ па су посетили манастир Рачу. (постоје фотограгије)

 

 1. ЂАЧКИ ВУКОВ САБОР 23. И 24. МАЈА 2009. ГОД.

У ОКВИРУ 38. Ђачког Вуковог сабора одржано је XIX  Републичко такмичење из српског језика и језичке културе основних и средњих школа.

Организатор такмичења, Друштво за српски језик, покровитељ Вукова задужбина, реализатор Ош „Вукова спомен школа“ у Тршићу.

Поздравну реч и добродошлицу такмичарима и бројним гостима је упутио Перо Тривковић, директор школе, члан Градског већа града Лознице Љубинко Ђокић, представник Вукове задужбине Слађана Млађен, председник Друштва за српски језик и књижевност Србије Вељко Брборић.

На такмичењу је учествовало 124 такмичара из основних школа и 287 такмичара из средњих школа.

Ученици нижих разреда наше школе су извели музичку тачку на песму Љубивоја Ршумовића „Десет љутих гусара“ коју је са ученицима припремила учитељица Снежана Павловић. (постоје фотографије)

 

 1. мај 2009. ШКОЛСКА ЕКСКУРЗИЈА

Ученици нижих разреда су на једнодневној екскурзији посетили Тополу, Опленац, Аранђеловац, Буковичку Бању, Орашац, Марићеву Јаругу.(постоје фотографије)

 

 1. мај 2009. године – ПЕСНИЧКИ СУСРЕТ

Недељко Попадић рођен у Сплиту 5. 11. 1961. године. Од раног детињства живи у Београду. Као средњешколац је објављивао у „Младости“ и „Змају“. Скоро све своје песме је објавио у Политикином додатку  „Политика за децу“. Значајне гњиге су му  „Ко ће кловна да насмеје“, „Тата немој да будеш ловац“, „С нама више нема шале“, „Дечак и планина“, „Срце служи да се дружи“, „Три јаблана“, „Сав сам од стакла, сав сам од пене“, „Ја сам твој друг“, „Крила витезова“.

Недељко Попадић је рецитовао своје песме ученицима наше школе, а затим је било снимање дечје емисије у којој су наши ученици рецитовали песме, а група ученика нижих разреда је одиграла и отпевала песму Љубивоја Ршумовића „Десет љутих гусара“ коју је са децом припремала учитељица Снежана Павловић.(постоје фотографије)

 

 1. јуна 2009. год. КВИЗ

Упросторијама Лотел телевизије ученици петог разреда Ош „Вукове спомен школе“ из Тршића су се такмичили у квизу „Питалице за свезналице“ против екипе ученика Ош „Кадињача“ из Лознице.

Ученици наше школе су освијили 39 бодова, а противничка екипа 91 бод. После такмичења сви ученици учесници у квизу су добили поклоне – лопту, мајице, слаткише.

У нашој екипи су учествовали Иван Игњатовић, Кристина Митровић, Александар Мајсторовић, а у екипи слободне таче Ивана Радић, Кристина Кондић и Игор Груичић.

 

 1. 9. 2009. год. – 75. – ВУКОВ САБОР

Недеља. 20. 09. у 10 и 30 у школској галерији је отворена је изложба „Задужбине и задужбинарство у традицији српског народа“. Изложбу је отворила професор доктор Ирина Суботић. Отварању су присуствовали министар просвете Жарко Обрадовић, специјални саветник министра културе Зоран Хамовић, градоначелник Лознице Видоје Петровић и остале званице. Поздрвна реч на Саборишту  је била изречена од стране градоначелника Видоја Петровића а беседио је Зоран Хамовић.

Сто година песме „Santa Maria Della Salute“ Лазе Костића , песму говорио Петар Краљ. Национални ансамбл „Коло“ извео је свој програм. (постоје фотографије)

 

Од  5. до 9. октобра  активности током „Дечје недеље“ – Деца деци-

Свечано отварање „Дечје недеље“ у 10 часова испред Вуковог дома културе.Свечани програм у извођењу ученика Основних школа „Вук Караџић“ Лозница, „Вукова спомен шкила“ Тршић, „Вук Караџић“ Липница, и „Краљ Петар I Карађорђевић“ Јадранска Лешница. Програм је трајао до 16 и 30.

Уторак – на постављеним штандовима за сваку школу ученици су продавали своје рукотворине а сакупљени новац је дат Дому за незбринуту децу у Бањи Ковиљачи.

Среда – шетња од поште до Вуковог дома. Аниматори су ангажовали децу да рецитују, певају, играју, имитирају… цртају кредама у боји.

Четвртак – посета делегације деце и учитеља градоначелнику Лознице.

Петак – „Спортски дан и игре без граница“ од 15-17 часова.

 

 1. 10. 2009. год. ЕКСКУРЗИЈА НИЖИХ РАЗРЕДА

Ученици „Вукове спомен школе“  I, I I, I I I, I V разреда били су на једнодневној екскурзији на релацији: Тршић- Београд – Сурчин – Калемегдан – Авала – Тршић. На екскурзији је било 15 ученика првог разреда, 10 ученика другог разреда, 16 ученика трећег разреда, 14 ученика четвртог разреда, 4 учитеља, туристички водич и возач. Екскурзија је изведена преко турустичког предузећа „M-tours“.

Ученици и њихови родитељи окупили су се на паркингу испред Вукове спомен школе у 6 часова и 30 минута. Након пребројавања ученика и краћег договора са родитељима, а након прегледа техничке исправности аутобуса, кренули су на екскурзију у 7 часова.

Сваки ученик и наставник имао је своје место у аутобусу. Представник туристичке агенције и учитељи упознавали су ученике са местима кроз која су пролазили. У предграђу Шапца направљена је краћа пауза како би ученици доручковали.

У 10, 00 часова стигли су у Сурчин. Посетили су Музеј ваздухопловства. Туристичка агенција је свима обезбедила карте. Ученици су уживали у занимљивим објашњењима кустоса музеја и учествовали у дискусији. Видели су преко 50 авиона, једрилица, хеликоптера. Овај мизеј је једини овакве врсте у Србији, а један од ређих у свету.

У 12,00 часова стигли су на Калемегдан. Уз пут су ученици видели: зграду Скупштине града, Вукову задужбину, Народну библиотеку, палату Албанија, улицу кнеза Милоша, зграду Народног позоришта, Центар Сава, Саборну цркву, храм Свети Сава…

На Калемегдану су прво псетили зоолошки врт. Видели су животиње свих континената, преко 120 врста. Обилазили су калемегдански парк, посетили Војни музеј и тамо видели тенкове, топове, борна кола, и друго тешко наоружање из Првог и Другог светског рата. Са Калемегдана ученици су на југоистоку посматрали Шумадију, а на северозападу Панонску низију. Посматрали су ушће Саве и Дунава . Сазнали су да је Ада Циганлија највеће острво у кориту Саве, а Велико ратно острво у кориту Дунава. Видели су пословни центар Ушће. Видели су споменик  „Победник“ аутора Ивана Мештровића, бисту Бранка Радичевића, споменик Карађорђу Петровићу. После разгледања Калемегдана ученици су ручали. У 14,00часова су ученици кренули на Авалу. Уз пут су видели споменик у облику сломљеног авионског крила који је подигнут на месту трагедије 1964. године када се срушио авион руског Аерофлота са делегацијом. На Авали су посетили споменик  Незнани јунак , рад вајара Ивана Мештровића. Након обиласка Авале ученици су кренули  кући и стигли  у Тршић у 19,00 часова где су их чекали њихови родитељи испред школе. Ова екскурзија је у потпуности реализована у складу са постављеним циљевима и програмом. Ученици су се понашали одговорно и креативно. Агенција је оправдала аранжман.

 

 1. И 31. 10. 2009. ЕКСКУРЗИЈА ВИШИХ РАЗРЕДА

Ученици петог, седмог и осмог разреда су били на дводневној екскурзији. Годишњим програмом рада школе предвиђена је реализација екскурзије на релацији Тршић, Ваљево, Таково, Горњи Милановац, Крагујевац, Жича, Врњачка Бања, Крушевац, Љубостиња, Тршић. У 7,00 полиција је извршила преглед аутобуса и алко тест возача. У 7,15 су кренули и у Ваљеву направили паузу за доручак, а затим преко Љига ка Горњем Милановцу и Такову. У Такову су обишли комплекс „ Српски устанак“,а из Такова кренули пут Крагујевца где су обишли „Музеј Шумарице“, затим су посетили манастир Жичу, а потом Врњачку Бању и сместили се у хотелу „Фонтана“.У току вечерњих часова су прошетали по парку и отишли у дискотеку, где су били до 23 часа.

Ноћење је прошло без икаквих проблема. После доручка су пошли у Крушевац и обишли цркву Лазарицу и остатке Лазаревог града. Из Крушевца одлазе у манастир Љубостињу, а после су се вратили у Врњачку Бању на ручак.После ручка су кренули ка Тршићу. Разредне старешине су савесно обавиле свој посао. Сви циљеви и задаци су у потпуности реализовани, настојало се да ученици развију интересовање за природу, историју, културу и социјализацију. Екскурзија је успешно изведена и сви планирани садржаји су реализовани. У Тршић су се вратили у 19 и 30 где су ученике преузели њихови родитељи. Стручни вођа екскурзије је био Спасоје Мијановић.

 

 1. и 8.  НОВЕМБАР 2009. – VII  ВУКОВ ПЕДАГОШКИ САБОР

Педагошки покрет Србије је 7. и 8. новембра 2009. год. У ОШ „Вукова спомен школа“ у Тршићу, организовао VII Вуков педагошки сабор. Сабор је био посвећен јубилеју 200 година од доласка Филипа Вишњића у Србију.

 

 1. ДАН ШКОЛЕ 2009. године није одржан пошто је министарство просвете продужило јесењи распуст због пандемије грипа и забранило јавна окупљања.

 

 1. 01. 2010. ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА

Поводом школске славе организован је програм у ком су учествовали ученици наше школе и предшколска група. Хор школе је отпевао химну Свети Сава а ученици драмске секције су извели представу „Свети Сава даје четворе очи“. Обредни чин ломљења славског колача обавили су домаћини славе Суботић Живко, директор школе Перо Тривковић и анхимандрит Николај из манастира Троноше, као и веро-учитељ Милан Јовановић. Програму су присуствовали родитељи ученика и гости.

 

 1. 03. 2010. МАЛА ШКОЛА ЋИРИЛИЦЕ

Поводом конкурса који је расписала „Мала школа ћирилице“ православне црквене општине из Франкфурта наши ученици Добривоје Матић седми разред, Димитрије Јовичић седми разред, Марија Перић осми разред су учествовали на конкурсу „Вук и ћирилица“. Прва два ученика су награђена боравком у Франкфурту десет дана са плаћеним путем и смештајем, а за треће место које је освојила Марија Перић награда је била ранац, перница, свеска, оловке, хемијске оловке и пенкала. (постоје фотографије)

 

 1. 03. 2010. ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА

Три ученика наше школе Матић Добривоје, Исаковић Вера и Марјановић Катарина су учествовали на такмичењу рецитатора на општинској смотри. Ученица четвртог разреда Марјановић Катарина је награђена за рецитовање песме Милована Данојлића „Дневне новине“.

 

 1. 03. 2010. год. Ученици шестог разреда генерација 1997/1998.на часу одељенског старешине су посадили садницу трешње у воћњаку школе.(постоје фотографије)

 

 1. 04. 2010. год.Организована је изложба васкршњих јаја која су украшавали ученици нижих разреда. (постоје фотографије)

 

 1. и 23. мај 2010. год. – 39. ЂАЧКИ ВУКОВ САБОР И 20. РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ.

У оквиру 39. Ђачког Вуковог сабора одржано је и 20. Републичко такмичење из српског језика и језичке културе ученика основних и средњих школа. Организатор такмичења је Друштво за српски језик, покровитељ Вукова задужбина, а реализатор ОШ „Вукова спомен школа“ у Тршићу. Поздравну реч и добродошлицу такмичарима и бројним гостима је упутио Желимир Попов, заменик министра просвете, Петар Тривковић, директор школе, представник Вукове задужбине Слађана Млађен, председник Друштва за српски језик и књижевност Републике Србије Бошко Сувајџић. На такмичењу је учествовало 241 ученик основне школе и 228 ученика средњих школа. Ученици наше школе су пригодним програмом пожелели добродошлицу учесницима и гостима. (постоје фотографије)

 

 1. 19. 09. 2010. год. – 76. ВУКОВ САБОР

У недељу 19. 09. 2010. године у галерији ОШ „Вукове спомен школе“ у Тршићу отворена је изложба слика – „Записи у природи“ Ратка Лалића професора ФПУ Београд, изложбу је отворио Срето Бошњак. Отварању изложбе су присуствовали заменик министра просвете Брчин Драгутин, градоначелник Лознице Видоје Петровић и остале званице. Поздравну реч на Саборишту је изрекао градоначелник Лознице Видоје Петровић, а беседио је Небојша Брадић министар културе. Позоришну представу „Бој на Лозници“ извело је позориште „Огледало“ из Београда коју је режирао Љубивоје Тадић. (постоје фотографије)

 

ОД 4. 10. ДО  08. 10. 2010. год. АКТИВНОСТИ У ВРЕМЕ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

Понедељак – отварање Дечје недеље и најава активности током Дечје недеље, програм извели ученици неколико основних школа.

Четвртак – вашар у пешачкој зони постављени штандови свих школа са дечјим рукотворинама. Сва прикупљена средства од продаје су предата организатору за хуманитарну сврху.

Петак – маскембал, шетња од споменика Цвијићу до пешачке зоне, где су деца плесала уз музику и цртала кредом у бији.(постоје фотографије)

 

 1. 10. 2010. год. ШКОЛСКА ЕКСКУРЗИЈА

Дана 26. 10. 2010. године ученици  I ,  I I ,  I I I  разреда ишли су на једнодневну екскурзију на релацији : Тршић, Фрушка гора, Сремска Каменица, Нови Сад, Петроварадин, Тршић. На екскурзију је ишло 14 ученика првог разреда, 17 ученика другог разреда и 6 ученика трећег разреда, 3 учитељице, возач и туристички водич. Ученици су са паркинга школе кренули на екскурзију у 7,00 у 9,00 су направили кратку паузу у месту Јарак где су доручковали. У 9,45 су били у посети манастиру Хопово. Свештеник манастира их је упознао са значајем манастира старог 500 година и са фрескама старим 300 година, упознао их је и са животним путем Теодора Тирона. У 10,30 су кренули у Сремску Каменицу у обилазак куће великог дечјег песника Јована Јовановића Змаја. Кустос музеја је упознао ученике са животом, радом и издавачком делатношћу песника. Ученици су рзгледали, сликали и куповали експонате. У 11,30 ученици су посетили Природњачки музеј у Новом Саду. Кустос музеја их је упознао са поставком чије порекло је везано за Војводину. Видели су костур мамута пронађен у Дунаву који датира из леденог доба.Разгледали су експонате птица, лисица, медведа, ласица, чапљи, рода, дивљих свиња, мишева….

У 13,00 ученици су посетили СПЕНС. Видели су модерне трговинске радње. У 14,00 су кренули кући. У току вожње видели зидине Петроварадина. У Тршић су стигли у 17,00. Екскурзија је изведена у складу са предвиђеним циљевима и садржајима. Ученици су били задовољни и весели.

 

 1. и 30. 10. 2010. – ШКОЛСКА ЕКСКУРЗИЈА

Годишњим програмом рада школе предвиђена је реализација дводневне екскурзије на релацији Тршић, Шабац, Велика Плана, Деспотовац, Јагодина, Ћуприја, Параћин, Аранђеловац, Тршић. Екскурзија је изведена 29. и 30. октобра. На екскурзију су ишли 13 ученика петог разреда, 15 ученика шестог разреда, 12 ученика седмог разреда и 17 ученика осмог разреда са одељенским старешинама. Ученици су посетили цркву брвнару „Покајницу“, манастир Манасију, Ресавску пећину,манастир Раваницу, у Јагодини аква-парк, Музеј воштаних фигура, Галерију наивне уметности.(постоје готографије)

 

 1. 11. 2010. ПЕДАГОШКИ САБОР – ВУКОВО УЧИЛИШТЕ У ТРШИЋУ

У оквиру другог дана педагошког сабора у галерији школе , а потом и у библиотеци учесници сабора су читали реферате а после дискутовали о њима, затим су имали округли сто под називом „Како припремамо и држимо час“. После ручка су прочитали поруке и иницијативе сабора. Учесници сабора су били чланови нашег колектива и директор школе Перо Тривковић.

 

 1. 11. 2010. – 102. ДАН ШКОЛЕ

По одлуци Наставничког већа Дан школе је требало обележити у пнедељак 8. 11. 2010. па је због педагошког сабора одложен за петак 12. 11. 2010. године. У 12,00 је почео свечани програм. Водитељ програма је био ученик 8. разреда Добривоје Матић, чланови рецитаторске секције виших разреда су говорили беседу Вуку и извели представу „Хвала Вуку“. Ученици нижих разреда од првог до четвртог рецитовали песму „Живела Ана“ од Недељка Попадића и плесали уз музику Бајагине песме „Један, два, три“ (постоје фотографије)

 

 1. 1. 2011. – СЛАВА СВЕТИ САВА

Поводом школске славе организован је програм  у ком су учествовали ученици наше школе. Сви запослени у школи су били – домаћин славе –

У обредном чину ломљења славског колача учествовали су анхимандрат Николај из манастира Троноше, директор школе Перо Тривковић и председник месне заједнице Тршић Миладин Драгићевић.

Хор школе је певао химну свртом Сави а чланови драмске секције су извели представу, драматизацију народних прича „Свети Сава и нерадна жена“ и „Свети Сава и човек без среће“. Ученици нижих разреда су рецитовали о светом Сави.(постоје фотографије)

 

 1. 04. 2011. ИЗЛОЖБА УСКРШЊИХ ЈАЈА

Изложбу су припремили ученици нижих разреда. (постоје готографије)

 

 1. ЂАЧКИ ВУКОВ САБОР – 21 / 22 05. 2011.

У оквиру 40. Ђачког Вуковог сабора одржано је 21. републичко такмичење из српског језика и језичке културе ученика основних и средњих школа.

Организатор такмичења је Друштво за српски језик, покровитељ Вукова задужбина. Поздравну реч и добродошлицу такмичарима и бројним гостима упутио је директор школе Перо Тривковић, председник Друштва за српски језик и књижевност Бошко Сувајџић и председник Вукове задужбине Слађана Млађен.

На такмичењу је учествовало 230 ученика основних и 275 ученика средњих школа.

Ученици наше школе су пригодним програмом пожелели добродошлицу ученицима и гостима. (постоје фотографије)

 

 1. ВУКОВ САБОР – 18. 09. 2011.

У недељу 18. 09. 2011. године у галерији школе у 10,30 је отворена изложба  под називом „ Иво Андрић писац и / или дипломата“ ауторка Татјана Корићанац, музејски саветник Музеја града Београда. Изложбу отворила Даница Јововић Продановић, директорица Музеја града Београда. Отварању изложбе су присуствовали заменик министра просвете Брчин Драгутин, градоначелник Лознице Видоје Петровић и остале званице.

На Саборишту поздравну реч је изговорио Видоје Петровић, градоначелник Лознице а беседу  проф. др Ангела Рихтер, редован професор јужне славистике на универзитету Мартин Лутер у Халеу.

Крушевачко позориште је извело представу „Проклета авлија“ од Иве Андрића. (постоје фотографије)

 

Од 3. 10.  до 9. 10. 2011. год. АКТИВНОСТИ ТОКОМ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

Понедељак – цртање на асфалту  од 11,15  до 12,15

Уторак       –   вашар у Лозници    од  15      до  17

Среда        –    маскенбал                од  15      до  17

Петак        –     пријем ученика I разреда у Дечји савез у 11,15  (постоје фотографије)

 

 1. ДАН ШКОЛЕ – 8. 11. 2011.

Поводом Дана школе приређен је културно-уметнички програм који су извели ученици школе од I   до   VIII разреда.

Програм су осмислили следећи наставници: Катарина Алексић, Снежана Исаковић, Гордана Павловић, Снежана Павловић, Весна Тошић и Ђорђе Онимус. Директор школе Перо Тривковић је упутио речи добродошлице многобројним гостима, а Љубо Ђокић, потпредседник општине Лознице, је одржао пригодан говор.

Програм који је том приликом изведен је био посвећен Вуку Караџићу. Прво је наступио хор са химном Вуку а затим су ченици школе извели колаж састављен од песама, народних умотворина и скечева.

Ученици нижих разреда су певали, свирали и играли уз песму „Разгранала грана јоргована“. Нађа Павловић,  ученица 4. разреда је казивала састав инспирисан јесени.

Фолклорна секција је одиграла сплет игара из Подриња. Софија Граховац и Милан Петровић ученици 6. разреда свирали су на гитарама песму „Тишина“, ученици 1. разреда су певали песму „Брате Иво“ и одиграли ритмичку игру уз песму „Нос-њоња-њокалица“.

После програма за госте је припремљен ручак у трпезарији школе. (постоје фотографије)

 

 1. 01. 2012.- ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА

Овог дана домаћин славе је био Драгиша Лечић, а освештавање жита и славског колача је обавио свештеник из манастира Троноше.

После свечаног чина ломљења колача у ком су учествовали и ученици школе, хор је отпевао химну светог Саве „Ускликнимо с љубављу“.

Ученици старијих разреда су припремили рецитал посвећен светом Сави, драмску представу народне приче о светом Сави „Човек и жена са малим дететом“ , „Свети Сава мири завађену браћу“ и драмски текст „Домаћи задатак“.

Граховац Софија и Петровић Милан ученици 6. разреда су свирали на гитарама и певали. Ученици нижих разреда отпевали су песму „Свети Саво, мудра главо“, затим извели драмски текст „На почетку беше реч“, изрецитовали песму „Свети Сава“ и одиграли народну игру уз музику песме „Копа цура виноград“.

Тачке програма су најављивали Драгићевић Јасна и Исаковић Бранислав.

После програма сви ученици су послужени посластицама и воћем, а онда су прешли у трпезарију школе на славски ручак заједно са осталим гостима где је директор школе Перо Тривковић пожелео свим присутним пријатан ручак и добро здравље.(постоје фотографије)

 

 1. и 29. 04. 2012. – ЕКСКУРЗИЈА

Ученици виших разреда су ишли на дводневну екскурзију – релација:Тршић, Лозница, Шабац, Фрушка гора, Хопово, Нови Сад, Суботица, Палић, Келебија, Сомбор, Фрушка гора,  Сремски Карловци, Крушедол, Шабац, Тршић. (постоје фотографије)

 

 1. ЂАЧКИ ВУКОВ САБОР – 19. и 20. 05. 2012.

У оквиру 41. Ђачког Вуковог сабора одржано је 22. републичко такмичење из српског језика и језишке културе ученика основних и средњих школа.

Организатор такмичења је Друштво за српски језик , покровитељ Вукова задужбина.

Поздравну реч и добродошлицу такмичарима и бројним гостима упутио је директор школе Перо Тривковић, председник Друштва за српски језик и књижевност Бошко Сувајџић и председник Вукове задужбине Слађана Млађен.

На такмичењу је учествовало 82  ученика основних школа осмог разреда, 172 ученика основних школа седмог разреда, ученици прве године средњих школа 50, друге године средњих школа 137, треће године средњих школа 72 ученика и четврте године средњих школа 66 ученика. Укупно 253 ученика основних школа и 325 ученика средњих школа. (постоје фотографије)

 

 1. ВУКОВ САБОР – 16. 09. 2012.

У галерији „Вукове спомен школе“ у 10,30 отворена је изложба коју су поставили Народни музеј Београда и Друштво Феликс Каниц под називом „С Каницом по Србији“. Аутор изложбе Ђорђе С Костић историчар Банканолошког института у Београду – изложбу отворила Кетрин Орел, директорка националног центра за научна истраживања у Паризу и Николас Келер, директор аустријског културног форума. У оквиру музичког програма наступио је женски вокални дует „Крин“. Гостима и учесницима се обратила директорка Центра за културу Лозница Дајана Ђедовић, пожелевши им добродошлицу.(постоје фотографије)

 

 1. ДАН ШКОЛЕ – 8. 11. 2012.

Поводом Дана школе изведен је културно-уметнички програм. У њему су учествовали ученици нижих и виших разреда. Програм су припремили Катарина Алексић, Снежана Исаковић, Гордана Павловић, Снежана Павловић, Весна Тошић и Ђорђе Онимус. Директор школе Перо Тривковић је упутио речи добродошлице многобројним гостима, затим је говорио о колективу и постигнутим резултатима наставника и ученика и о планираним задацима, а Љубо Ђокић, подпредседник општине Лознице је упознао присутне са плановима о изградњи комплекса који би служио за школски туризам – рекреативну наставу и био би изграђен на северном делу школског земљишта одмакнут од павиљона школе 22 метра.

Програм је започео хор, који је отпевао химну Вуку. Диригент хора, Ђорђе Онимус. После наступа хора низале су се тачке као бисери у огрлици, рецитал „Снове сновима“, па део свадбеног обичаја, како чауш приказује части, затим игре из Подриња, свирали су на флаутама песму „Лепе ли су нано“, извели скечеве „Хоћу да идем у школу“ и „Замислите децо“, плесали модеран плес и на крају свирали на гитарама и певали песму „Сава тихо тече“. После програма директор школе Перо Тривковић је позвао госте да пређу у трпезарију школе на ручак. (постоје фотографије)

 

 1. 01. 2013. – Приредба посвећена предстојећој слави – СВЕТИ САВА

Овог дана на прослави поводом предстојеће славе били су присутни ученици школе, њихови родитељи, наставници, председник месне заједнице Тршић, Миленко Драгићевић, члан градског већа општине Лозница Јанко Алексић.

Програм  су осмислили Катарина Алексић, Снежана Исаковић, Гордана Павловић, Снежана Павловић и Весна Тошић. Хор школе је отпевао химну – Свети Сава – диригент наставник муз. кул. Ђорђе Онимус. Ученици осмог разреда су се публици представили рециталом о Светом Сави, драмским текстом о Светом Сави, а ученици првог и другог разреда су играли уз песму –Српкиња- Ученици трећег и четвртог разреда су рецитовали о Светом Сави. Софија Граховац, ученица седмог разреда је свирала на електричној гитари песму групе – Неверне бебе-  -Да има нас – а певали су њени другови и другарице из оделења. После свечаног програма сви гости и учесници програма су били на ручку у трпезарији школе. Директор школе, Перо Тривковић је гостима пожелео пријатан ручак и добро здравље. (постоје фотограгије )

 

 1. и 21. 04. 2013. ЕКСКУРЗИЈА ЗА  V,  VI ,  VII ,  VIII  РАЗРЕД

Релација : Тршић – Смедерево – Пожаревац – Сребрно језеро – Лепенски вир – Кладово – Тршић .

Посета Смедеревској тврђави, разгледање и обилазак, Пожаревац-  разгледање галерије Милене Павловић Барили – Сребрно језеро, обилазак  аква парка, смештај у хотелу, дискотека и ноћење. Голубац – панорамско разгледање тврђаве, Лепенски вир разгледање мезолитског и неолитског археолошког налазишта и посета Музеју Лепенски вир. Кладово – разгледање хидроенергетског и пловидбеног система Ђердап.

(постоје фотографије)

 

 1. 04. 2013. –Ускршња јаја

Ученици нижих разреда су организовали изложбу ускршњих јаја, са децом су радиле учитељице : Гордана Павловић, Снежана Павловић, Весна Тошић и Снежана Исаковић. (постоје фотографије)

 

 1. 04. 2013. – ЧАС УСМЕНЕ ЛЕКТИРЕ

(Школама у походе – документарни серијал ) 80. годишњица рођења Мирослава Антића _ монодраму је извео глумац дечјег позорушта „Душко Радовић“ из Београда , Горан Лазић. (постоје фотографије)

 1. 05 2013. – ВЕЛИКА СУБОТА – УСКРШЊА ЈАЈА

Тијана Тешмановић, наставник православног катихизиса и Спасоје Мијановић  наставник ликовне културе су са ученицима наше школе осмислили и урадили три велика јаја од гипса са постољем која су ученици на овај дан осликали и сада се налазе у црквеном дворишту  у Тршићу.(постоје фотографије)

 

 1. – ЂАЧКИ ВУКОВ САБОР – 25. и 26. 05. 2013.

У оквиру Ђачког Вуковог сабора одржано је 13. републичко такмичење из српског језика и језичке културе, ученика основних и средњих школа дана 15. и 26. маја 2013. Организатор такмичења је Друштво за српски језик, а покровитељ Вукова задужбина. Поздравну реч и добродошлицу упутили су : Бошко Сувајџић, Перо Тривковић, Миодраг Матицки и представник локалне заједнице. На такмичењу је учествовало 179 ученика основних школа седмог и осмог разреда и 290 ученика средњих школа. Ученици наше школе су учествовали са кратким програмом приликом отварања такмичења. (постоје фотографије)

 

 1. ВУКОВ САБОР – 15. 09. 2013. – 80 година Вуковог сабора.

Недеља 15. 09. 2013. у 10,30  у школској галерији на отворена је изложба – Наш Вуков сабор- ауторке изложбе су  мр Дајана Ђедовић  и Ана Чугуровић, кустос етнолог. Поздравну реч гостима је упутила директорка центра за културу Лозница мр Дајана Ђедовић. На Саборишту поздрану реч је упутио Видоје Петровић, градоначелник Лознице а беседио је Душан Ковачевић. Позоришну представу  Бранислав Нушић – „Деветстопетнаеста  – трагедија једног народа“ су извели глумци крушевачког позоришта и глумци Народног позоришта из Ниша. (постоје фотографије)

 

Од  7.  до  11.  10.  2013. – активности током Дечје надеље.

Понедељак – цртање по асфалту

Уторак – спортски дан

Среда

Четвртак – маскембал

Петак – пријем у Савез пионира ; Вашар у Лозници (постоје фотографије)

 

 1. ДАН ШКОЛЕ – 8. 11. 2013.

Директор школе Перо Тривковић је поздравио госте и одржао пригодан говор, затимје хор школе певао химну Вуку. Ученици седмог и осмог разреда су читали беседу Вуку, коју је написала професорка српског језика Катарина Алексић. Потом су ученици од петог до осмог разреда казивали избор из народних пословица, питалица, загонетки. Драмски текст „Летовање у Пољској“ извела је група ученика петог и шестог разреда. Ученици нижих разреда су извели скеч „Живела љубав, живела Ана“ , а ритмичка група је извела плес уз песму „Срце“. Софија Граховац и Милан Петровић ученици осмог разреда су свирали на гитарама песму „Тишина“ уз пратњу девојчица виших разреда. Фолклорна група је извела сплет игара којим је завршен програм. Програму су присуствовали представници локалне самоуправе, центра за културу „Вук Караџић“, председник савета месне заједнице, родитељи, ученици, наставници,пензионери колектива. После програма гости су прешли у трпезарију школе где су сви ручали.(постоје фотографије)

 

 1. 12. 2013. – Новогодишње честитке.

Ученици су извели програм –У сусрет Новој години – певали су песме, играли .Део програма је изведен на енглеском и руском језику. (постоје фотографије)

 

 1. 01. 2014. – Школса приредба поводом славе Свети Сава-

Ученици наше школе су извели скромни програм, који су с љубављу припремили. Прво је наступио хор школе и отпевао химну Свети Сава, дириговао је Ђорђр Онимус. Ученица шестог разреда,  Анђелина Василић је најављивала тачке програма. Ученици рецитаторско-драмске секције су наступили са текстом кроз који смо се подсетили живота и рада Светог Саве, а Вељко Лазић ученик седмог разреда је извео монолог „Растко Немањић пред вратима светогорског манастира“. Млађи ученици су показали добру игру уз песму „Копа цура виноград“ и на крају Марија Лечић, будућа ученица школе је одрецитовала песму о Светом Сави.

После програма је свештеник Борко са домаћинима школске славе Ђорђрм Онимусом и Спасојем Мијановићем извршио свечани обред сечења славског колача у коме су учествовали сви ученици наше школе. После су гости, домаћини, ученици отишли у трпезарију школе где су се почастили скромним ручком. (постоје фотографије)

 

 1. и 13. 04. 2014. – ДВОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЈА ученика виших разреда.

Релација : Тршић- Рача- Мокра Гора- Златибор- Стопића пећина- Милешева- Ужице- Кадињача – Тршић.

Овом дводневном екскурзијом  смо остварили у потпуности циљеве и задатке који су предвиђени законом о екскурзији. (постоје фотографије)

 

 1. РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ из српског језика и језичке културе ученика основних и средњих школа у Тршићу 31. 05. и 1.  06.  2014. године.

Организатор такмичења Друштво за српски језик и књижевност Србије. Реализатор такмичења „Вукова спомен школа“ у Тршићу. Покровитељ такмичења Вукова  задужбина.

Поздравну реч и добродошлицу упутили су Александар Милановић, Перо Тривковић, Славко Вејиновић.

Ученици наше школе су учествовали са кратким програмом који је припремала са њима професор српског језика Катарина Алексић. Водитељ програма била је Вера Исаковић, ученица седмог разреда. Програм је оживео неко прошло време, време интимне лирике, правих, породичних вредности. Анђелина Василић ученица шестог разреда рецитовала је песму Јована Јовановића Змаја уз музичку пратњу истоимене песме Здравка Чолића „Пјесмо моја“. Вера исаковић и Анђелина Василић су прочитале текст о споменару Мине Катаџић, ћерке Вука Караџића. Анђелина Василић је рецитовала песму „Пјевам дању, пјевам ноћу“ коју је записао Бранко Радичевић у споменар Мине Караџић, а затим су ученици првог и другог разреда отплесали уз песму „Пјевам дању, пјевам ноћу“ Здравка Чолића. Плесну групу су припремале учитељице Снежана Исаковић и Снежана Павловић.

На такмичењу је учествовало 150 ученика  седмог и осмог разреда основних школа и  300 ученика од првог до четвртог разреда средњих школа. (постоје фотограгије)

 

 1. ЂАЧКИ ВУКОВ САБОР – 4. 06. – 8. 06. 2014. године.

Организатор Ђачког Вуковог сабора је Културно-просветни центар „Вук Караџић“ из Лознице.

Свечано отварање је било у Вуковом  дому културе у 18 часова у Лозници. Ђачки Вуков сабор је отворио Ђорђе Вилотић, ђак генерације Основне  школе „Вукове спомен школе“ у Тршићу за школску 2012/2013. годину.

 1. 06. 2014. године ученици седмог разреда су у оквиру редовне наставе српског језика професорке Катарине Алексић присуствовали калиграфској радионици – писање глагољице.
 2. 06. 2014. године Ученица шестог разреда Анђелина Василић је код Вукове куће у оквиру Мале отворене сцене у 10,30 рецитовала стихове „Дечак са златом липе у коси“ Добрице Ерић.

 

СИМПОЗИЈУМ – 6. 09. 2014. године. Сарадња Ош „Вукова спомен школа“ Тршић са КПЦ „Вук Караџић“ Лозница. Међународни скуп фолклориста, етнолога, филолога и етномузиколога на тему „Савремена српска фолклористика“

 

 1. ВУКОВ САБОР – од 05. до 14. септембра 2014. године. ( у периоду од 15. 09. 2013. када је био 79. Вуков сабор до 5. 2014. дошли су до податка да је некада у ратном времену био одржан један Вуков сабор који није био нигде записан, па су организатори ове манифестације одлучили да Вуков сабор 2014. буде 81.)

У недељу 14. 09. 2014. године у галерији Ош „Вукова спомен школа“ у Тршићу одржан је 81. Вуков сабор, због упозорења метеоролошког завода Србије на обилне падавине и проглашење црвеног степена опасности у овом делу Србије.

У 10,30 је свечано отворена изложба „Народно позориште уочи Првог светског рата“. Ауторка изложбе Ана Томић, кустос Музеја народног позоришта. Химну Вуку извео је геадски мешовити хор КПЦ „Вук Караџић“ из Лознице диригент Дарко Несторовић. После химне поздравну реч гостима упутила је заменица градоначелника Лознице Ранка Живановић Марковић. Свечану беседу говорио је проф. др. Драган Станић, председник Матице српске Нови Сад. После су гости отишли у шетњу до Вукове куће и у Музеј језика и писма где су могли разгледати изложбу  „Призрен – живот у речима“.

 

ОД 06. 10. ДО 10. 10. 2014. АКТИВНОСТИ ТОКОМ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

ПОНЕДЕЉАК – Изложба ликовних радова првог разреда, учитељица Весна Тошић.

УТОРАК – „Дан лепих порука“ вашар у Лозници. Ученици нижих разреда су путем продаје својих радова добијена средства дали у хуманитарне сврхе. Са децом су биле учитељице Весна Тошић и Гордана Павловић.

СРЕДА- Маскембал , ученици нижих разреда су се представили на другачији начин, прерушени у ликове из бајки, филмова и живота. За освојено прво несто награда је била књига, за освојено друго место свеска а за освојено треће место оловка и гумица.

Сви одржани часови одељенске заједнице су били посвећени теми „Свако дете срећног лица, чува једна породица“.

ЧЕТВРТАК – Спортски дан – „Трка за срећније детињство“. Ученици наше школе од првог до осмог разреда су трчали од Вукове куће до школског игралишта. Ученици нижих разреда са учитељицама Снежаном Павловић и Снежаном Максимовић су у 15,00 часова учествовали на великом маскембалу у Лозници и том приликом су ученици наступили игром на песму „Пјевам дању, пјевам ноћу“.

Ученици седмог и осмог разреда чланови Ђачког парламента су одржали седницу која је била посвећена теми „Свако дете срећног лица, чува једна породица“.

ПЕТАК – Пријем првака у Дечји савез, том приликом су ученицима уручене Добродошлице и беџеви а изведен је и краћи програм. Учитељица првог разреда је Весна Тошић.

 

 1. ДАН ШКОЛЕ, 8. 11. 2014. године.

Директор школе, Перо Тривковић је пригодним говором поздравио госте, затим је хор школе отпевао химну Вука. Потом су ученици виших разреда извели драмски текст –Хвала Вуку- и рецитовали и рецитовали епске и лирске песме. Ученица седмог разреда Анђелина Василић је говорила мпесму са којом је учествовала на регионалној смотри рецитатора у прошлој школској години – Дечак са златом липе у коси- од Добрице Ерића. Ученици првог разреда су наступили са песмом  -Лепо је знати читати-  а  ученици од другог до четвртог разреда су одиграли скеч –Смешни огласи- . На крају су ченици нижих разреда извели ритмичку игру уз песму –Десет љутих гусара- Љубивоја Ршумовића. После програма гости су отишли на ручак у трпезарију школе.

 

 1. 11. 2014. ОД 18,00 ДО 20,00 часова, САРАДЊА ШКОЛЕ СА ЦРКВОМ СВЕТОГ АРХАНГЕЛА МИХАИЛА У ТРШИЋУ

У галерији Ош „Вукова спомен школа“ у Тршићу одржано је предавање, трибина. Назив предавања „Замке и грешке у браку и васпитању деце“ . Предавање је одржао др Влајко Пановић, специјалиста медицинске психологије. На предавању су били родитељи, наставници, људи из Тршића, Лознице, црквени радници и други.

 

 1. 12. 2014. НОВОГОДИШЊА ЧАРОЛИЈА – Културно-уметнички програм ученика нижих разреда поводом предстојећих новогодишњих празника.

Програм осмислило стручно веће наставника разредне наставе. Приредби су присуствовали родитељи ученика, директор школе, наставници и ученици школе. (постоје фотографије)

 

 1. 01. 2015. ШКОЛСКА ПРИРЕДБА ПОВОДОМ СЛАВЕ СВЕТИ САВА

Прво је наступио хор школе са химном „Свети Сава“ дириговао је Ђорђе Онимус.

Ученици старијих разреда чланови рецитаторско-драмске секције су извели драмски текст „Љубав, вера и нада“ и рецитовали епску народну песму „Свети Сава“.

Ученици млађих разреда су наступили са драмским текстом „Стефан, Вукан и Растко“, свирали су на блок флаутама композицију „Лепе ли су нано,,,“ и играли коло уз песму „Копа цура виноград“. После програма су свештеник Борко Петровић и домаћин школске славе вероучитељ Горан Поповић извршили свечани обред сечења славског колача, затим су гости, домаћин и ученици отишли у трпезарију на ручак. (постоје фотографије)

 

 1. 04. 2015. ИЗВИЂАЧИ – На скупу извиђача је учествовало пет екипа које су се такмичиле у везивању чворова, оријентира, расклапању и склапању шатора. (постоје фотографије)

 

 1. 04. 2015. ИЗЛОЖБА – Организована је изложба ускршњих јаја под називом „Христос васкресе, радост донесе“ Изложбу припремили ученици нижих разреда у оквиру „Отворених врата“ 3. 04. 2015. су заједно са родитељима украшавали јаја користећи разне технике, декупаж, осликавање…

 

 1. 04. 2015. ТАКМИЧЕЊЕ ИЗВИЂАЧА – На екипном такмичењу извиђача у спортском центру „Лагатор“ две екипе из наше школе су освојиле прво и друго место, овим пласманом су отворили пут за одлазак у Београд 29. 05. 2015. на окружно такмичење.

 

 1. 04. 2015. РАДИОНИЦА СТАРИХ ЗАНАТА – Четири ученика седмог разреда су присуствовали отварању изложбе под називом „Занат у Београду“ ауторке Франциске Вике у вајату – калиграфске радионице- и – радионице старих заната- у Тршићу. (постоје фотографије)

 

 1. 04. 2015. МЕЂУНАРОДНИ ДАН КЊИГЕ – КУЋА ПИСАЦА – у Тршићу.

Ученици су били у Кући писаца  где су слушали предавање „Говори јужне и источне Србије“ , у свакодневном општењу и у књижевним делима писаним на дијалекту. Предавање реализовали професор доктор Недељко Богдановић, дијалектолог и доктор Дејан Крстић етнолог и антрополог. (постоје фотографије)

 

 1. 05. 2015. МЕЂУНАРОДНИ ЦЕНТАР – Одржан је радни састанак поводом оснивања Међународног центра за изучавање језика, књижевности и фолклористике у Тршићу у галерији Ош „Вукова спомен школа“ у 12 часова. Радном састанку су дали допринос својим учешћем – Видоје Петровић, градоначелник града Лознице; Драган Радојчић, директор Етнографског института САНУ; Донка Шпичек, Позориште „Бошко Буха“ ; Вуле Журић, СКД и ПЕН центар ; Весна Марјановић, Етнографски музеј ; Воја Карановић, уредник Радио Београда и ПЕН центар ; Софија Милорадовић, Институт САНУ за српски језик ; Весна Стевановић, заменик управника Народне библиотеке Србије ; Миодраг Матицки, Вукова задужбина ; Љубомир Милутиновић, управник Букобе задужбине ; Марина Марковић, продекан ФДУ ; Синиша Стефановић, Завод за проучавање културног развитка ; Мануела Граф, Завод за проучавање културног развитка ; Брана Јордановић, Педагошки музеј ; Весна Матовић, Институт за књижевност и уметност ; Љиља Гавриловић, шеф катедре за етнологију ; Бошко Сувајџић, МСЦ ; Снежана Кутрички, МСЦ ; Данијела Филиповић, Центар за нематеријално наслеђе.(постоје фотографије)

ОД 20. 5. ДО 24. 5. 2015. ГОД. – 44. ЂАЧКИ ВУКОВ САБОР –  21. 5. 2015 год.ученици су били на радионици „Причање у воденици“, радионицу је водила МА Ана Чугуровић етнолог антрополог кустос Музеја језика и писма. Друга група ученика је у исти време била на калиграфској радионици – Глагољица-. Радионицу је водио МА Мирослав Терзић, историчар Музеја језика и писма у Тршићу.

 

 1. и 25. 5. 2015. године – 25. РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ из српског језика и књижевности за ученике основних школа и ученике средњих школа. Организатор такмичења Друштво за српски језик и књижевност Србије. Реализатор такмичења Ош“Вукова спомен школа“ у Тршићу, покровитељ такмичења Вукова задужбина. Поздравну реч и добродошлицу такмичарима су упутили Александар Миламовић, председник Друштва за српски језик и књижевност Србије, Снежана Бојић, секретар Вукове задужбине, Перо Тривковић, директор Ош „Вукове спомен школе“. Програм водила Вера Исаковић, ученица осмог разреда. Анђелина Василић ученица седмог разреда је рецитовала песму од песникиње Виолете Јовић „Неке важније ствари“, а ученици нижих разреда су играли уз песму „Зашто неке песме не волим“. Групу ученика нижих разреда за наступ су припремиле учитељице Снежана Исаковић и Снежана Павловић. На такмичењу је учествовало 320 ученика седмог и осмог разреда основних школа и 300 ученика средњих школа од првог до четвртог разреда. (постоје фотографије)

 

 1. 09. 2015. – КРАЉЕВСКИ КАРНЕВАЛ – Организатор Туристички савез Бања Ковиљача. Ученици нижих разреда наше школе су учествовали у карневалском дефилеу и представили се игром уз песму „Зашто неке песме не волим“ од Александре Радовић. Ова манифестација је међународног карактера. Учесници су били из Словеније, Македоније и из више градова Републике Србије.

 

 1. 09. 2015. – 82. ВУКОВ САБОР  – У галерији ОШ „Вукова спомен школа“ у Тршићу у 10.30 часова свечано је отворена изложба слика аутора Бојана Оташевића под називом „Разговор са пријатељем“. Бојан Оташевић је добитник награде Вукове заджбине за 2013. годину. Отварању изложбе присуствовао је градоначелник града Лознице, Видоје Петровић, проф. ДР Бошко Сувајџић, представници КПЦ-а Лозница, директори основних школа општине Лозница, представници политичких странака, чланови колектива ОШ „Вукова спомен школа“ Тршић, ученици, родитељи и други многобројни гости.

У 11 часова у Музеју језика и писма у Тршићу отворена је изложба -Из књижевних и позоришних збирки- Музеја књижевности и позоришне уметности Босне и Херцеговине. Аутори изложбе Амина Абдичевић, Тамара Сарлајић Славнић, Недим Мушовић. Изложбу отворила Тамара Сарлајић Славнић, виша кустоскиња. Отварању  изложбе присуствовали чланови колектива ОШ „Вукова спомен школа“, ученици и други многобројни посетиоци.

У  12 часова на Саборишту у Тршићу одржана је завршна свечаност поводом  82. Вуковог сабора. Поздравну реч упутио је градоначелник града Лознице Видоје Петровић, а беседио је проф, ДР Бошко Сувајџић. Позоришну представу „Ваљевска болница“ извело је Крушевачко позориште. На завршној свечаности су били чланови колектива ОШ „Вукова спомен школа“, ученици школе, родитељи и многобројни гости из Републике Србије и иностранства. (постоје фотографије)