Рецитатори

Рецитаторско – драмску секцију води наставник српског језика Катарина Алексић. За ову секцију сваке године влада велико интересовање. Више од 50 % ученика од петог до осмог разреда су чланови секције.

На часовима бирамо и увежбавамо драмске текстове и рецитације за приредбе  и припремамо  ученике за такмичење рецитатора.  Поред поменутих активности, на часовима разговарамо о основним појмовима позоришне уметности (драма, глумац, декор, сценографија, костим, шминка),  организујемо  вежбе дикције, акценатске вежбе, разговарамо о наступима.

У току школске године рецитаторско – драмска секција има наступе за Дан школе, Савиндан, Републичко такмичење из српског језика и језичке културе и наступ приликом доделе диплома нашим малим матурантима.

Сваке године имамо учеснике и на такмичењу рецитатора. Највише успеха је имала Анђелина Василић која је до сада два пута учествовала и на Регионалној смотри рецитатора, у школској 2012/2013. и школској 2013/2014.год.

Рецитаторско-драмска секција успешно функционише. Ученици су  веома заинтересовани и мотивисани за рад, на време уче текст, ангажују се око припреме реквизита за наступе, учествују у избору текстова који ће бити изведени, дају предлоге. На часовима посебну пажњу обраћамо на неговање  културе изражавања, изражајно казивање и рецитовање, тимски дух, стављање заједничког интереса изнад личног. Ученици  се уче одговорности, успешно  се ослобађају од треме и уживају у осећају поноса због добро обављеног посла, а самим тим и у похвалама које редовно добијају од предметног наставника, директора школе, наставника и гостију присутних на приредбама.